Sudiju zanima ko je naredio pretres

Nastavljeno suđenje Leonidu Stevoviću, optuženom za nedozvoljeno držanje droge i oružja

9214 pregleda 0 komentar(a)
Stevović juče ispred Višeg suda, Foto: Jadranka Ćetković
Stevović juče ispred Višeg suda, Foto: Jadranka Ćetković

Mlađi policijski inspektor Miodrag Božović naredio je 31. oktobra prošle godine da se bez prisustva dva svjedoka, pretrese stan Leonida Stevovića (53) iz Bosne i Hercegovine, nastanjenog na Žabljaku.

To je juče u Višem sudu u Bijelom Polju ispričao njegov kolega, policijski inspektor Vladan Smolović.

Smolović je svjedočio u nastavku suđenja Stevoviću, optuženom za krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Stevović je uhapšen u novembru prošle godine, nakon što ga je zbog nasilja u porodici prijavila supruga Angela.

Njegov pravni zastupnik, advokat Vidomir Bošković ranije je tražio da se iz spisa predmeta izuzme potvrda o pretresu stana okrivljenog.

Tada je tvrdio da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak nezakonito pretresli Stevovićev stan.

Tužilac Slavenko Smolović ranije je tražio da se saslušaju policajci na okolnosti da je postojala eventualna opasnost od odlaganja pretresa dok se ne obezbijede svjedoci, s obzirom na sumnje da je u stanu postojala eksplozivna naprava.

Optuženi je za nasilje u porodici, prijetnje oružjem supruzi i sinu osuđen pred Osnovnim sudom u Pljevljima.

Prilikom pretresa stana na Žabljaku, policajci su pronašli drogu i oružje.

Prema optužnici, Stevović je 31. oktobra prošle godine u Žabljaku, radi prodaje držao 5,424 grama kokaina, upakovanog u dva zamotuljka od pvc folije i papira, a oduzeto je 1.100 tableta “lorazepama HF” upakovanih u farmaceutska pakovanja, od 2,5 miligrama, ukupne mase 245,20 grama, koje se mogu koristiti u proizvodnji droga.

Stevović nije priznao krivično djelo, već je u sudnici tvrdio da je višegodišnji uživalac droge i da je drogu držao za lične potrebe.

Iz Uprave policije su nakon hapšenja tog državljanina BiH, saopštili da su tokom pretresa njegovog stana na Žabljaku pronašli i dva metalna boksa, dva pancira i improvizovanu napravu koja služi za ispaljivanje metaka sa 17 komada municije.

Suđenje se nastavlja 2. juna.

Bonus video: