vrijednost oko 60.000 eura

Uhapšena četiri turska državljana, osumnjičeni za krađu četiri plovila u Boki Kotorskoj

Kotorskoj policiji je 14. maja prijavljeno od strane više građana da su im u toku prethodne noći u akvatorijumu bokokotorskog zaliva otuđena četiri plovila koja su se nalazila na vezovima na različitim pozicijama

7154 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Četiri turska državljana uhapšena su zbog sumnje da su u Bokokotorskom zalivu ukrali četiri plovila vrijednosti oko 60.000 eura.

To je saopšteno iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, kotorskoj policiji je 14. maja prijavljeno od strane više građana da su im u toku prethodne noći u akvatorijumu bokokotorskog zaliva otuđena četiri plovila koja su se nalazila na vezovima na različitim pozicijama.

"Kotorsku policiju su službenici Stanice granične policije II Bar obavijestili da se 14. maja oko 21:30 časova, na dijelu mora iz uvale Sutomora u pravcu otvorenog mora ka vodama Republike Albanije, kreće plovilo velikom brzinom koje je zaustavljeno i dovedeno na službeni vez graničnog prelaza Luka Bar radi vršenja pregleda", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da je utvrđeno da je pomenuto plovilo ukradeno u Kotoru.

"Na njemu su se nalazila četiri lica, državljani Turske C.E. (29), S.E. (27), A.E. (26) i F.K. (25), za koja je utvrđeno da ilegalno borave na teritoriji Crne Gore. Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u saizvršilaštvu. Ukupna vrijednost plovila koja su otuđena iznosi oko 60.000 eura", piše u saopštenju UP.

Preostala tri plovila su, kako navode, pronađena pretragom akvatorijauma bokokotorskog zaliva i vraćena su vlasnicima.