“Iliću sam donio kesu sa hranom za pse, a ne drogu”

Bojan Vukićević je, priča Aleksandar Ilić, tražio da ga primi u stan, da se “uradi”, ali je on odbio jer mu je tu bila majka. Ilić tvrdio da Milanović nema nikakve veze sa prodajom heroina, prebacujući krivicu na sebe

19316 pregleda 6 komentar(a)
Milanovića sprovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković
Milanovića sprovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković

Jovan Milanović (39) iz Berana kazao je da nema nikakve veze sa prodajom heroina i da nije kriv za djelo koje mu stavlja na teret.

On je to rekao juče u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim pored sugrađanina Aleksandra Ilića (27) odgovara zbog krivičnog djela "neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

Milanović je, prema optužnici, 7. juna prošle godine u ulici Polimska u Beranama, ispred ulaza zgrade u kojoj živi, Iliću prodao 0,114 grama heroina. On je po prethodnom dogovoru sa Ilićem, vozilom marke “rendž rover” došao do njegove zgrade. Iliću je, nakon što je ušao u vozilo, predao drogu za neutvrđeni iznos novca.

Od te droge Ilić je 0,65 grama istog dana na istom mjestu prodao sugrađaninu Bojanu Vukićeviću, za iznos od 10 eura.

“Tog dana sam vozilom došao do Aleksandrove zgrade i svirnuo mu da izađe da preuzme hranu za pse. Ilić je moj drug i često brine o mojim psima, hrani ih i obilazi”,kazao je Milanović, koji se potom izjasnio da se ne sjeća da li je Iliću predao kesu sa hranom ili novac da kupi istu, pojašnjvajući da mu obično za tu namjenu daje 5 do 10 eura.

Ispred Ilićeve zgrade, objasnio je, primijetio je pripadnike interventne policije, u unniformama kao i u civilu, kada je svirnuo Iliću da izađe ispred zgrade da mu preda hranu.

“Sa Ilićem sam se prethodno vidio u Domu zdravlja, gdje idem na tretmane za odvikavanje od zavisnosti. Da sam htio nešto da mu prodam mogao sam to tada da uradim, a ne pred zgradom gdje sam vidio policiju”, tvrdio je Milanović. “ Lagao sam u istrazi da tog dana drogu heroin nisam prodao Vukićeviću”, kazao je Ilić, ističući da je zavisnik.

On je ponovio Milanovićeve riječi, da mu je predao kesu sa hranom za pse, dodajući da su se dogovorili da se nađu za oko sat vremena da idu da ih nahrane.

“Jovan je bio došao po mene, da krenemo zajedno, nakon što on odvede dijete kod zubara na sat vremena, ali sam ja odlučio da ne krenem tada, pa smo se dogovorili da se nađemo za sat vremena i da zajedno idemo da obiđemo pse”, kazao je Ilić.

O tome zašto je iz Milanovićevog vozila uopšte uzimao hranu za pse, kada je trebalo, kako sam kaže, “da zajedno idu za sat vremena”, Ilić je odgovorio da je to zbog toga što se “granule osjećaju, da ne usmrde auto”.

Ilić je ispričao da je noć ranije od jednog čovjeka pedesetih godina kupio 2 grama heroina, ali da ne smije da otkrije njegov identitet jer su mu on i njegova dva sina već prijetili.

“Evo, i drug mi je tu, leži ni kriv ni dužan”, kazao je Ilić misleći na Milanovića, ističući da mu nije jasno zbog čega terete Milanovića da je prodao drogu Vukićeviću, kada je to on učinio.

“Jer sam ja tu drogu prodao Vukićeviću, a ne on. Od heroina koji sam kupio, odvojio sam oko pola grama i na ćošku svoje zgrade predao Vukićeviću, u razmjenu za tabletu “buprenorfin”, jer ovaj nije imao novca.

Vukićević je, priča Ilić, tražio da ga primi u stan, da se “uradi”, ali je on odbio jer mu je tu bila majka.

“U trenutku kada sam u kupatilu pokušao da odvojim preostali heroin i da uzmem jednu dozu, začuo sam majku kako dovikuje da je neko u našem podrumu. Istrčao sam sa ličnom kartom, kojom sam odvajao drogu, i tada sam vidio da su to bili policajci. Vratio sam se brzo i prosuo drogu u WC školjku, na kojoj nije radio vodokotlić.

Vukićević je u istrazi kazao da se čuo sa Ilićem i da su ostvarili kontakt, kao i da ga je pitao da li može da upotrijebi njegov toalet ali da mu on nije dozvolio, dodajući da heroion, koji je nađen u podrumu, gdje je i on zatečen kada je došla policija, nije bio njegov.

“Ušao sam u Ilićevo kupatilo da konzumiram drogu, ali mu nisam rekao zbog čega idem tamo”, kazao je Vukićević.

Policijski službenik Darko Mališić je kazao da su tog dana upućeni od svojih pretpostavljenih da prate situaciju dolaska Vukićevića kod Ilića, i da sačekaju, što su i uradili.

Drogu su, kako se navodi u optužnici, dok je pripremao za upotrebu, kod Vukićevića u podrumu pronašli službenici Uprave policije, dok su preostalu količinu našli u toaletu Ilića, koji je u trenutku nailaska policije drogu prosuo u WC školjku, u pokušaju da je odbaci od sebe.

Suđenje se nastavlja 2. juna.

Bonus video: