Gačević, Protić i Nastić prelaze u Više tužilaštvo u Podgorici

Tužilački savjet je izborom još tri tužiteljke popunio dio manjka tužilačkog kadra u podgoričkom Višem tužilaštvu

9152 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.06.2022. 20:29h

Tužiteljka iz Bara Radmila Gačević i tužiteljke iz ODT-a Podgorica Jelena Protić i Andrijana Nastić izabrane su da pređu u Više državno tužilaštvo u Podgorici jer su na osnovu bodovne liste Komisije za napredovanje i ocjena sa intervjua članova Tužilačkog savjeta osvojile najviše poena.

Tužilački savjet je izborom još tri tužiteljke popunio dio manjka tužilačkog kadra u podgoričkom Višem tužilaštvu, koje već duže vrijeme radi u smanjenom kapacitetu jer svega šest tužilaca trenutno radi u tom tužilaštvu iako ih je predviđeno da bude 16.

TS je u četvrtak u to tužilaštvo izabrao i dugogodišnju tužiteljku iz ODT-a Podgorica Snežanu Šišević.

Tužiteljka Gačević u ukupnom skoru imala je 99,73 boda, Protić 99,45 dok je Nastić osvojila 99,36 bodova.

Tužilački savjet je na višesatnoj sjednici, prije tajnog glasanja i brojanja bodova, obavio intervjue sa osam kandidata, koji su se prijavili na oglas TS-a iz februara 2022. godine.

U trci za tri mjesta zainteresovani su bili i tužioci Vukas Radonjić, Irena Burić, Maja Knežević i Ana Kalezić, koji su na ukupnoj rang-listi imali, takođe, visoke ocjene.

Romina Vlahović nije ušla na bodovnu listu

U trci za tri mjesta u Višem državnom tužilaštvu bila je i tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva Romina Vlahović.

Ona nije ni ušla na konačnu bodovnu listu Komisije za napredovanje TS-a jer je od članova TS-a dobila niske ocjene zbog čega nije imala potrebnih 15,1 poen koliko je potrebno za kvalifikovanje.

Ona je, kao i svi ostali kandidati, za program rada i ocjene rada prema starim mjerilima, bodovana sa maksimalnih 80 poena.

Tužikački savjet radi na izmjenama mjerila za ocjenjivanje tužilaca kako konačno ne bi svi u sistemu bili odlikaši.

Bonus video: