Produžen pritvor Darku Janjiću: Sve pripremio za ubistvo "Malog R"

Janjić je uhapšen početkom aprila zbog sumnje da je pripadnik kriminalne grupe Radovana Mujovića, usko povezane sa kavačkim klanom. Prema dokazima SDT, imao je zadatak da prati članove suprotstavljene kriminalne organizacije, ali i da ubije mlađeg Radulovića postavljajući bombu ispod automobila

26683 pregleda 4 komentar(a)
Sa hapšenja Janjića, Foto: Screenshot
Sa hapšenja Janjića, Foto: Screenshot

Nikšićanin Darko Janjić imao je zadatak da prati i ubije sugrađanina Željka Radulovića.

To piše u rješenju sudija Apelacionog suda koje su odbile žalbu na rješenje kojim mu se produžava pritvor za još dva mjeseca.

Mlađi Radulović sin je Ranka Radulovića, koji prema operativnim podacima policije usko sarađuje sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Janjić je uhapšen početkom aprila zbog sumnje da je pripadnik kriminalne grupe Radovana Mujovića, usko povezane sa kavačkim klanom.

Prema dokazima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), imao je zadatak da prati članove suprotstavljene kriminalne organizacije, ali i da ubije mlađeg Radulovića postavljajući bombu ispod automobila.

Prema raspoloživim dokazima, kako se navodi u spisima SDT, početkom 2020. godine, u više navrata Janjić je obavještavao organizatora kriminalne organizacije Radovana Mujovića o kretanju i navikama Željka Radulovića - sina člana suprotstavljene kriminalne organizacije Ranka Radulovića:

”Između ostalog govoreći da će sve pripremiti za ubistvo ‘Malog R.’, kako je oslovljavao R. Ž. i podmetnuti eksploziv ispod vozila kojim se isti prevozi između Nikšića i Podgorice, te tražeći od organizatora M. R. da za njega posjeduje u prodaji opojnih droga i da preduzima sve druge radnje koje su mu naređene”, navodi se u dokumentu SDT-a.

Objašnjava se da je i taj predmet formiran na osnovu kompromitovane, kriptovane telefonske komunukacije.

Bonus video: