Prilikom hapšenja pronađeno 4.600 eura

Tri osobe uhapšene u Budvi: Prijetnjama iznudili 30.000 eura?

Prema informacijama "Vijesti", jedan od uhapšenih je pripadnik organizovane kriminalne grupe Škaljari

15923 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićanin Nikola Perović (29), Budvanin Stefan Perović (25) i Beranac Ivan Rabrenović (35) uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su počinili krivično djelo - iznuda.

Prema informacijama "Vijesti", Nikola Perović pripadnik je organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Prilikom hapšenja je pronađeno 4.600 eura.

Terete ih da su od novembra 2021. do kraja juna ove godine prijetnjom iznuđivali novac od B.K.

Iz Uprave policije saopšteno je da su Perovići i Rabrenović uhapšeni sinoć i državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilštvu u Kotoru sprovedeni na dalju nadležnost i postupanje.

"Ova lica su, kako se sumnja, od novembra 2021. godine do kraja juna ove godine, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, prijetnjom od B.K. iznudili više hiljada eura, na način što su upućivali pozive oštećenom i neposredno se sastajali sa njim kao navodni posrednici između oštećenog i lica iz Kotora kojima je B.K. dugovao novac na ime navodno propalog posla".

"N.P, S.P. i I.R. su 29. juna otišli u kuću u kojoj živi otac oštećenog B.K., kojom prilikom su od njega zahtijevali da obezbijedi novac do 5. jula upućivajući mu prijetnje. Potom je N.P. 2. jula pozvao oštećenog B.K. koji mu je tada saopštio da se još uvijek nije snašao za novac, nakon čega mu je N.P. uputuo niz prijetnji po život i živote članova njegove porodice. N.P. je juče došao u Budvu i sastao se sa majkom oštećenog B.K. koja mu je tom prilikom predala novac u iznosu od 4.600 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da se uhapšeni sumnjiče da su od B.K. iznudili novac u iznosu od oko 30.000 eura.