Medenica ostaje u pritvoru do 25. avgusta

Na teret mu se stavlja stvaranje kriminalne organizacije, produženo krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda putem podstrekavanja, omogućavanje uživanja opojnih droga navođenje na protivzakoniti uticaj...

8845 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu branioca Miloša Medenice i odlučio da mu se produži pritvor još dva mjeseca.

Ranije je rješenjem Višeg suda u Podgorici, osumnjičenom Milošu Medenici pritvor produžen za još dva mjeseca i određeno je da po tom rješenju može trajati do 25. avgusta 2022. godine.

“Prvostepenim rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor okrivljenom Milošu Medenici zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda putem podstrekavanja, omogućavanje uživanja opojnih droga navođenje na protivzakoniti uticaj, koja su mu stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore”, navodi se između ostalog u obrazloženju Apelacionog suda.

Odlučujući po žalbi na rješenje sudije za istragu, koji je odredio pritvor Milošu Medenici, vijeće Višeg suda u Podgorici je odlučivalo po žalbi i potvrdilo rješenje sudije za istragu, izjavila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću početkom juna. Sutkinja za istragu Suzana Mugoša je prethodne sedmice odredila pritvor Medenici, osumnjičenom za stvaranje kriminalne organizacije. Branilac Medenice, advokat Stefan Jovanović, rekao je ranije za Vijesti da mu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike. Medenica je uhapšen 25. maja na Aerodromu Podgorica, nakon što se iskrcao iz aviona koji je doletio iz Beograda.

Bonus video: