U Beogradu uhapšen Podgoričanin: Pronađena falsifikovana dokumenta, jedan je od organizatora kriminalne organizacije?

"D.V. se potražuje po potjernici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga"

31362 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Beogradu je uhapšen Damjan Vukašinović (39) iz Podgorice, međunarodno tražena osoba.

"Saradnjom policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i Odjeljenja za operativnu podršku i ciljane potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije juče je u Beogradu locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice D.V. (39) iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje "prilikom hapšenja policija je kod D.V. pronašla falsifikovana lična dokumenta na drugi identitet".

"D.V. se potražuje po potjernici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Kako iz UP kažu D.V. je jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je djelovala na teritorijama Hrvatske, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu.

"Ova kriminalna organizacija je po uputstvima organizatora, među kojima i D.V. pokušala brodom FLORIDA 2, koji su prethodno za tu namjenu kupili, da prokrijumčari 840 kilograma opojne droge kokain, spakovano u ukupno 700 paketa, od Karipskih ostrva do luke Horta u Portugaliji. Droga je pronađena od strane portugalske policije 1. septembra 2018. godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: