Tivat: Turista tvrdi da su mu zbog parkinga olabavili točkove na vozilu

Magovac za “Vijesti” kazao da se parkirao na prostoru za koji misli da pripada državi

18984 pregleda 48 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turista iz Njemačke Jovan Magovac doživio je preksinoć u Tivtu neprijatnost - nepoznata osoba otpustila je šarafe sa prednjih točkova na njegovom vozilu, parkiranom duže vremena u blizini jednog od tivatskih popularnih kupališta.

Incident koji se dogodio u četvrtak oko 20.30 sati, turista je narednog jutra prijavio tivatskoj policiji, koja je o događaju obavijestila dežurnog osnovnog državnog tužioca u Kotoru. Tužilac se izjasnio da nema elementara krivičnog djela.

Magovac je za “Vijesti” rekao da je “ford siera” slovačkih tablica 12. jula parkirao na zemljanom proširenju uz Jadransku magistralu - u blizini plažnog bara “Svetionik” na Opatovu u mjestu Lepetane.

Kazao je i da se parkirao na prostoru koji, kako misli, pripada državi:

”Odnosno pod režimom je Morskog dobra, jer se ta lokacija nalazi neposredno uz obalu i plažu. Sinoć kada sam preuzeo auto i uputio se prema Kotoru gdje inače boravim, nakon nekoliko metara vožnje, osjetio sam da upravljač trese i da nešto nije u redu sa autom. Odmah sam stao sa strane i provjerio što se dešava, te sam tada ustanovio da mi je neko u međuvremenu otpustio svih osam šarafa kojima su prednji točkovi fiksirani za vješanje automobila. Pritegao sam šarafe i nastavio put, ali smatram da je ovo vrlo ozbiljna stvar i neprijatnost koja se ne bi smjela dešavati posjetiocima turističke države kakva je Crna Gora”, rekao je on.

Magovac pojašnjava da ga je u prethodnih nekoliko dana njemu nepoznata osoba, preko posrednika - zaposlneih na plažnom baru “Svetionik” upozoravala da sa prostora koji svi posjetioci tog kupališta koriste kao parking “ukloni auto ili će biti odšlepan”.

Rekao je i da se na to nije obazirao, jer je riječ o javnoj površini dostupnoj svima, a ne parkingu koji je u privatnom vlasništvu.

“Međutim, sinoć sam se osvjedočio da neko ko smatra da je to privatna parking površina, sabotira moj automobil na vrlo perfidan način koji bi se svuda u svijetu smatrao pokušajem indirektnog ubistva ili nanošenja teških tjelesnih povreda”, kazao je Magovac.

On dodaje da ne očekuje da će policija otkriti počinioca, ali da želi da javno publikuje što mu se dogodilo, kao upozorenje svima, a posebno turističkim radnicima koji se trude da u Crnu Goru dovedu što više inostranih gostiju.

Iz tivatske policije nezvanično su potvrdili da se tužilac izjasnio da u tom incidentu nema elemenata bića bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Kazali su i da površina na kojoj je bio parkiran automobil nije pokrivena video nadzorom, ali da će pokušati da ustanove što se desilo i ko je za to odgovoran.

Bonus video: