Berane online: Provalnik upao u kuću urednika, ukrao opremu, izvršio premetačinu...

"Obavijestio sam nadležne organe o nedavnom događaju i očekujem brzu reakciju tužilaštva i istražnih organa, kako bi svoj posao mogao nesmetano i bez bojazni da obavljam. Pozivam sve relavantne adrese da obezbijede uslove za rad nas novinara, koji smo svakodnevno meta napada", rekao je urednik portala Berane online, Nikola Urošević

9958 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Portal Berane online saopštio je danas da je nepoznata osoba u utorak veče upala u porodičnu kuću Nikole Uroševića, vlasnika i urednika tog portala, te da je ukrala opremu portala, vrijedne predmete i izvršila premetačinu.

"Provalnik je ušao preko prozora od kupatila oko dva sata poslije ponoći u kuću u Beranama, u kojoj je pored Uroševića bila i njegova sestra sa dvoje male djece", ističe se u saopštenju portala Berane online.

Urošević je saopštio da je i ranije dobijao prijetnje zbog objava na portalu i stranicima na društvenim mrežama.

"Obavijestio sam nadležne organe o nedavnom događaju i očekujem brzu reakciju tužilaštva i istražnih organa, kako bi svoj posao mogao nesmetano i bez bojazni da obavljam. Pozivam sve relavantne adrese da obezbijede uslove za rad nas novinara, koji smo svakodnevno meta napada. Kako je crnogorska javnost upoznata, Berane online bavi se informisanjem o aktuelnostima iz oblasti društva, politike, ekonomije, kulture, sporta, zabave. Dobitnici smo priznanja Uduženja novinara Crne Gore za jedan od najčitanijih portala u zemlji. Zbog nedavnog incidenta Portal nije bio u mogućnosti da izvještava u prethodna 24 sata, ali danas nastavljamo sa pravovremenim objavljivanjem", kazao je Urošević.

Iz portala Berane online tvrde da su jedna od najpraćenijih stranica, ovakvog sadržaja, na Fejsbuku u Crnoj Gori, dok tvrdr da je njihov Instagram profil najpraćeniji na sjeveru.

"Ukupan broj pratilaca na društevnim mrežama dostiže oko 70.000. Lajv snimci na Fejsbuku imaju preko pola miliona pregleda. Pored pratilaca iz Berana i ostalih gradova Crne Gore, Berane online ima pratioce širom svijeta, među crnogorskom dijasporom", zaključuje se u saopštenju portala Berane online.

Bonus video: