Martinović: Lazović talac nemogućnosti Tužilaštva da se izbori sa kampanjama usmjerenim na urušavanje njegovog ugleda

"Posle moje žalbe koja je izjavljena Apelacionom sudu, Tužilaštvo je tek danas naložilo da se izvrši kontrola telefona i kompjutera koje je imao. Mi smo tu radnju obavili i sasvim smo sigurni da ni u kompjuteru ni u telefonu ne postoji bilo kakav dokaz koji bi povezao Petra Lazovića sa bilo kojim krivičnim djelom", rekao je Martinović

22202 pregleda 97 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 25.08.2022. 10:54h

Petar Lazović se u pritvoru nalazi kao talac nemogućnosti crnogorskog Tužilaštva da se izbori sa određenim kampanjama koje su usmjerene na urušavanje ugleda porodice Lazović i samog Petra Lazovića, rekao je njegov branilac, advokat Nikola Martinović.

Lazović je jutros doveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Martinović je kazao da se Lazović u pritvoru nalazi duže od mjesec dana, te da za taj period Tužilaštvo nije preduzelo nijednu aktivnosti kako bi pokušalo da dokaže njegovu odgovornost za bilo kakvo krivično djelo.

"Posle moje žalbe koja je izjavljena Apelacionom sudu, Tužilaštvo je tek danas naložilo da se izvrši kontrola telefona i kompjutera koje je imao. Mi smo tu radnju obavili i sasvim smo sigurni da ni u kompjuteru ni u telefonu ne postoji bilo kakav dokaz koji bi povezao Petra Lazovića sa bilo kojim krivičnim djelom", rekao je Martinović novinarima ispred SDT-a.

Poručio je da ga ovakvav stav i neaktivnost Tužilaštva "navodi me zaključak da je tužilac Lazovića stavio u pritvor kako bi on bio opravdanje za određene medijske navode i omalovažavanje njega, njegove porodice i rada".

"Petar Lazović je jedan od najboljih mladih operativaca koje naša policija ima . On je svojim radom doprinio da ova država iza rešetaka smjesti preko 110 pripadnika raznih kriminalnih klanova i on se u stvari u pritvoru nalazi kao talac nemogućnosti crnogorskog Tužilaštva da se izbori sa određenim kampanjama koje su usmjerene na urušavanje ugleda porodice Lazović i samog Petra Lazovića".

Martinović je kazao da je ne postoji policajac koji se bavi operativnim radom, a da nema neku komunikaciju sa određenim informatorima.

"To je uobičajena komunikacija, treba gledati cjelokupnu komunikcaiju koju je Petar Lazović imao tokom svog rada. Ocjenu o toj komunikaciji dao je tadašnji postupajući tužilac Čađenović i tadašnji SDT Milivoje Katnić, koji su Petra Lazovića označili kao jednog od najboljih mladih policajaca", rekao je Martinović.

U prilog tome, kaže on, govori i nagrada Evropske komisije koju je dobio uprtavo tim u kojem je bio Lazović, kao tim koji je najviše u istoriji Crne Gore "obezglavio" kriminalnih klanova.

"I u tom kontekstu treba posmatrati i ovaj slučaj. Petar Lazović je uzoran policijalac, jedan od najboljih, crnogorska javnost treba da zna da su njegov tim i on uhapsili preko 110 pripadnika raznih kriminalnih klanova bez pomoći bilo kakve aplikacije - samo svojim radim. Oni tada nisu imali ni Sky aplikaciju niti bilo koje sofisticirane medote, već su isključivo operativnim radom došli do dokaza koji su rezultirali hapšpenjem i aktuenim krivičnim postupcima", zaključio je Martinović.

Bonus video: