Odbijena kaucija, osumnjičenom za ubistvo Vlaovića pritvor do 30 dana

"Psihički je loše, zato nije iznio odbranu. Sada je bitno da se sprovedu vještačenja, a kad vidimo rezultate, onda ćemo vidjeti kakvu ćemo odbranu sastaviti", kazao je branilac Tanaskovića, advokat Lulišija

17749 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sudija za istragu odredio je Dušku Tanaskovića (28) iz Kragujevca jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, potvrdio je advokat Vinko Gulišija.

Tanasković je uhapšen zbog sumnje da je ubio crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića.

Advokat Tanaskovića takođe je potvrdio da kvalifikacija zločina nije teško ubistvo, već obično ubistvo, prenosi Jutarnji.hr.

"On je iznio odbranu, a sudija za istragu mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bjekstva. Kakvu odbranu? Ćutnjom, i to je odbrana", rekao je advokat dodajući da ne zna za informaciju da Tanaskovića traži i Crna Gora.

Naveo je i da je Tanasković "u jako lošem stanju".

"Psihički je loše, zato nije iznio odbranu. Sada je bitno da se sprovedu vještačenja, a kad vidimo rezultate, onda ćemo vidjeti kakvu ćemo odbranu sastaviti".

Jutarnji piše da je Tanasković policiji kazao da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze sa tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih problema.

Njegova porodica iz Kragujevca punudila je 100.000 eura kao garanciju za slobodu, ali je to tužilaštvo odbilo.

U policiji, piše hrvatski list, kažu da je uhapšeni u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, sa unaprijed stvorenom zločinačkom namjerom i obučen kako bi prikrio svoj identitet, sačekao i prišao sa leđa 38-godišnjaku.

Tada je iz neposredne blizine u svoju žrtvu ispalio hitac iz pištolja i potom pobjegao sa mjesta zločina.

Mediji su objavili niz iskaza svjedoka da je ubica žrtvi pucao u glavu u vrijeme dok su posjetioci izlazili iz noćnog kluba. Od zadobijenih povreda Vlaović je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu prema bolnici.

U hrvatskoj policiji navode da je brzom i koordiniranom akcijom osumnjičeni spriječen u bjekstvu i da je u kratkom roku priveden u službene prostorije. Na mjestu zločina su prikupljeni brojni dokazi, a pronađen je i pištolj iz kojeg je ubijen Vlaović.

"Tokom sprovođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska saradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajnim za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga", saopštila je policija .

Za ubijenog Vlaovića, piše jutarnji pozivajući se na pisanja medija, navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Bonus video: