Njemački državljanin prijavio vatrogasca sa Žabljaka da je "neprikladno dodirivao" njegovu djevojku

Prema saznanjima “Vijesti”, incident se dogodio dok su taj Žabljačanin i dvojica njegovih kolega sjedjeli u restoranu u društvu dvoje turista iz Njemačke

105163 pregleda 39 komentar(a)
Policiji prijavljen incident na Žabljaku (arhiva), Foto: Boris Pejović
Policiji prijavljen incident na Žabljaku (arhiva), Foto: Boris Pejović

Policija i tužilaštvo utvrđuju da li je 23. avgusta u jednom žabljačkom restoranu vatrogasac čiji identitet je poznat redakciji, dok je bio na dužnosti “neprikladno dodirivao” turistkinju iz Njemačke, saznaju “Vijesti” iz Uprave policije (UP).

Ta djevojka, vatrogasac i svjedoci saslušani su u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Žabljak, a konačnu ocjenu da li u radnjama prijavljenog ima elemenata krivičnog djela daće tužilaštvo.

Prema saznanjima “Vijesti”, incident se dogodio dok su taj Žabljačanin i dvojica njegovih kolega sjedjeli u restoranu u društvu dvoje turista iz Njemačke.

Navodno, u jednom trenutku, prijavljeni je počeo da maltretira i neprikladno, bez njenog pristanka, dodiruje turistkinju.

Iz UP “Vijestima” su prije tri dana odgovorili da je njihovim kolegama sa Žabljaka, 23. avgusta u 22.08 časova, njemački državljanin podnio prijavu protiv Žabljačanina:

”U kojoj je naveo da je njegovu djevojku, takođe njemačku državljanku, neprikladno dodirivalo jedno lice, pripadnik Službe zaštite i spasavanja Žabljak, prilikom njihovog zajedničkog boravka u i ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu”.

Tvrde i da je policija sa podnosiocem prijave, zatim oštećenom i osobljem restorana “obavila razgovore”.

”Od njemačkih državljana prikupljena su obavještenja na zapisnik u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Žabljak.

Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji je naložio prikupljanje obavještenja i od ostalih lica koja su tu boravila.

Policija je prikupila obavještenja od još šest osoba. Tužilac će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela”, pojasnili su iz Tima za odnose sa javnošću Uprave policije.

Bonus video: