Policija i tužilaštvo utvrđuju identitet migranta čije tijelo je pronađeno iznad Božaja

Portal infomgrant.net objavio je da su migranti, koji su sa pokojnim T.S. pokušavali ilegalno da se domognu Francuske, napravili fotografije mrtvog tridesetogodišnjaka i poslali ih članovima njegove porodice, koji su ga i identifikovali

19476 pregleda 5 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Policija i tužilaštvo utvrđuju identitet migranta čije beživotno tijelo je pronađeno 26. avgusta nadomak graničnog prelaza Božaj, u brdima na crnogorskoj teritoriji, rečeno je nezvanično Vijestima iz Uprave policije.

Prema istim saznanjima, policiji je grupa migranata prijavila da je jednom od njih - T.S. (30) iz Bangladeša, pozlilo i da je pao dok su, uz pomoć krijumčara, prelazili iz Albanije u Crnu Goru.

Navodno, ispričali su im da je grupa od 30 migranata, u kojoj je bio i T.S. još 3. avgusta krenula iz Grčke ka Albaniji i da su nekoliko dana hodali po jakom suncu.

”Rekli su da se odjednom samo srušio pored stijene na koju su naišli i da su ga krijumčari ostavili da nepomičan leži na tom mjestu”, rečeno je Vijestima iz UP.

Nakon višednevne potrage, pripadnici Granične policije pronašli su ostatke njegovog tijela, o čemu je obaviješteno tužilaštvo.

”Po nalogu tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su tragovi sa lica mjesta i urađena je obdukcija, kojom je utvrđeno da smrt nije nastupila nasilnim putem. Posredstvom međunarodne pravne pomoći utvrđuje se identitet stradalog”, kazali su iz UP.

Iz te institucije, međutim, nijesu mogli da potvrde da je riječ o tridesetogodišnjem državljlaninu Bangladeša.

Portal infomgrant.net objavio je da su migranti, koji su sa pokojnim T.S. pokušavali ilegalno da se domognu Francuske, napravili fotografije mrtvog tridesetogodišnjaka i poslali ih članovima njegove porodice, koji su ga i identifikovali.

Na tom portalu objavljena je i izjava njegovog brata, koji je kazao da je porodica za odlazak T.S. u Francusku do sada dala 7.500 eura, od čega su krijumčarima iz Bangladeša nedavno dali 2.000 eura.

Bonus video: