Nemam veze sa kupoprodajom Možure

Vujović je naglasio da mu je potpuno nepoznato da SDT godinama ispituje njegov rad: "Jer niti ima razloga, niti je to smisleno, niti me ko o tome obavijestio od nadležnih"..

6028 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa Možure (ilustracija), Foto: Vlada CG/Sasa Matic
Detalj sa Možure (ilustracija), Foto: Vlada CG/Sasa Matic

Marko Vujović dostavio je "Vijestima" reagovanje na tekst "Da li je vjetar sa Možure utajio porez", a u kojem tvrdi da nikada nije imao poslovni odnos sa vlasnicima projekta, niti je bio angažovan u vrijeme kupoprodaje projekta vjetrenjača na brdu između Bara i Ulcinja.

"Nisam ni učestvovao, niti imao veze sa kupoprodajom Možure, samim tim ni moje ime ne može biti u dokumentima. Moj brat je kao što ste i naveli obavljao posao advokata, a samim tim nema veze sa klijentovim poslovima, već shodno zakonu ih zastupa pred nadležnim organima. Potpuno netačno je navedeno da sam ja izvršni menadžer, što god to značilo, u 'Adriatic Capital Advisory', te da sam ugovarao poslove između 'Možura Wind Park' i 'ACA' jer je to nemoguće s obzirom da u vrijeme ugovaranja nijesam radio u 'Adriatic Capital advisory' već sam u toj firmi u od marta 2018. Dakle, pitam se kako ste došli do zaključka da sam ugovarao posao i naplaćivao/preplaćivao za kompaniju u kojoj nisam ni radio u to vrijeme. Jedine usluge koje sam ja naplaćivao je moja plata, a ako je to za brigu medija mogu da podijelim i to sa vama", naveo je Vujović.

Naglasio je da mu je potpuno nepoznato da SDT godinama ispituje njegov rad: "Jer niti ima razloga, niti je to smisleno, niti me ko o tome obavijestio od nadležnih"..

"Tvrdim da je posao koji je obavljala "Adriatic Capital Advisory" rađen po najvećim profesionalnim standardima, što potvrđuje zadovoljstvo samog klijenta i uspješan završetak gradnje elektrane. Napominjem da sam samoinicijativno, na prvi upit prema kompaniji, kontaktirao sa nadležnim institucijama kako bismo dostavili sve što je potrebno za razjašnjenje, jer sam bio ekspert koji je obavljao direktno posao i komunicirao sa klijentom na terenu. Usluge koje su pružene su precizno dokumentovane nadležnim institucijama kroz oko 1000 stranica dokumentacije, a za tu svrhu smo čak dostavili i kompletnu email - prepisku sa klijentom, radi uklanjanja bilo kakve sumnje da li su usluge pružane. Ukazujem i na to da sam spreman da sve informacije podijelim sa bilo kojom institucijom. Ni najmanje nemam straha s obzirom da nikada u životu nisam prekršio zakon.

Posao konsultanta/eksperta, koji inače obavljam i za međunarodne organizacije npr.UN, obavljam profesionalno i moj rad nikada nije dovođen u pitanje. Mišljenja sam da niz objavljenih tekstova ima za cilj politički lov, a ja sam u tome kolateralna šteta. Mislim da se namjerno moje ime uvijek stavlja pored velikih brojki i time stvara privid enormne zarade što svakako nije tačno i lako je provjerljivo. Da ne pominjemo objavljivanje moje fotografije u nekom od tekstova odranije, što dodatno potvrđuje moj stav da se radi o lovu na vještice i senzacionalizmu", piše Vujović.

On je konstatovao da neće "više dozvoliti" da se njegovo ime i reputacija razvlači u blato: "I spreman sam da 'argumente' iz vašeg teksta opovrgnem pred kojom god institucijom bude trebalo".

Bonus video: