Odloženo suđenje Medojeviću i ostalima

Predsjednica vijeća sudija Vesna Pean je rekla da nema uslova da se održi glavni pretees zbog odsustva okrivljenog Nikole Jovanovića

3966 pregleda 5 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Suđenje lideru Pokreta za promjene (PzP) i jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću i ostalim okrivljenima odloženo je danas u u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednica vijeća sudija Vesna Pean je rekla da nema uslova da se održi glavni pretees zbog odsustva okrivljenog Nikole Jovanovića.

Advokat odbrane Dražen Medojević je sudu rekao da je javio da ne može doći na suđenje zbog povišene temperature.

Naredno suđenje je zakazano za 5. oktobar.

Medojević je optužen za stvaranje kriminalne organizacije, a biznismen Momir Nikolić iz Bosne i Hercegovine za utaju poreza i doprinosa, te je u optužnici još deset okrivljenih.

Medojević i Nikolić su optuženi da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: