Počeo krivični postupak protiv 14 željezaraca

Radnike Željezare prijavili jer su izašli na krov fabrike 11. avgusta

5925 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću počeo je postupak protiv 14 bivših radnika Željezare protiv kojih su turska firma Tosčelik i i privatna firma za obezbjeđenje Vektor Sekjuriti, podnijeli krivične prijave zbog izlaska na krov fabrike 11. avgusta.

„Iskreno se nadamo da ove prijave neće biti procesuirane onako kako se podnosioci nadaju. Ako neko treba krivično da odgovara što se tiče ove situacije vezane za Željezaru, to su Tosčelik i uprava“, kazao je predsjednik Sindikata Ivan Vujović koji je sa većom grupom željezaraca došao da podrži kolege.

Kazao je da će radnici dolaziti ispred suda da podrže kolege svaki put kada ročište bude zakazano.

„Svi smo zajedno u ovome i djelujemo kao jedno. Sigurno nas neće pokolebati u ovoj našoj borbi za očuvanje egzistencije naših porodica. Ako neko misli da radnike Željezare pošalje kući sa 2.000 eura, što je jedna poslanička plata u Crnoj Gori, grdno se prevario. Da oni rade svoje privatne biznise po Nikšiću, a da djeca radnika Željezare nemaju za koru hljeba. Možemo samo da im poručimo da to neće proći ovaj put“, kazao je Vujović.

Željezarci u upravnoj zgradi fabrike protestuju od 2. juna kada im je uprava najavila da će u naredna tri mjeseca svi proizvodni radnici, njih 229, ostati bez posla, što se i dogodilo 1.septembra.

Bonus video: