DPS: Smijena Kentere grub čin odmazde Abazovića

"Smjena Kentere je poruka svim institucijama i pojedincima koji se bave istragom šverca zaplijenjenih cigareta pod kišobranom vrha države, kako će proći ukoliko se usude da do kraja istraže ko stoji iza ovog kriminalnog čina", navodi se u saopštenju DPS-a

10374 pregleda 44 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da je smjena v.d. direktora ANB Sava Kentere "grubi čin odmazde" premijera Dritana Abazovića "zbog akcije koju je ova agencija vodila protiv lica povezanih sa ruskom službom, ali i izraz straha da će kraci istrage koju je ANB pokrenuo povodom suzbijanja ruskog uticaja, dovesti do samog premijera".

"Smjena Kentere je poruka svim institucijama i pojedincima koji se bave istragom šverca zaplijenjenih cigareta pod kišobranom vrha države, kako će proći ukoliko se usude da do kraja istraže ko stoji iza ovog kriminalnog čina", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju i da su uvjereni "da je današnji nervozni Abazovićev potez diktiran od strane njegovih mentora koji dolaze iz parapolitičkih i kriminalnih krugova".

"Današnja odluka je jasno priznanje Dritana Abazovića da ga je strah od ishoda istrage, odnosno da je Rade Milošević, kao starješina organa u okviru koga se sprovodilo krijumčarenje cigareta, imao zeleno svjetlo svog partijskog šefa i predsjednika stranke, za sve što je radio".

Iz DPS-a su poručili da daju podršku nadležnim institucijama da do kraja istraže "ovo ali i sva druga krivična djela u kojem su pojedinci iz državnih organa, predvođeni Abazovićem, imali namjeru da nanesu neprocjenjivu štetu državi Crnoj Gori".