Vrhovni sud nije prihvatio predlog da se Vukotiću, Mihailoviću i Peroviću produži pritvor

Vukotić, Mihailović i Perović se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju pričinili štetu podgoričkoj kompaniji "Plantaže"

53952 pregleda 81 komentar(a)
Jedno od privođenja Vukotića, Foto: Boris Pejović
Jedno od privođenja Vukotića, Foto: Boris Pejović

Vrhovni sud Crne Gore nije prihvatio predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da se bivšim članovima Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže" Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću i Dušku Peroviću produži pritvor.

Po odluci sudije za istragu, njima je prije tri mjeseca određen pritvor do mjesec dana.

Portparolka Višeg suda u Podgorici Marija Raković je ranije izjavila da im je po rješenju Vijeća, pritvor produžen za još dva mjseca.

Nakon toga, SDT je predložilo Vrhovnom sudu da im se produzi pritvor, što nije prihvaćeno.

Vukotić, Mihailović i Perović se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju pričinili štetu podgoričkoj kompaniji "Plantaže".

Oni su uhapšeni 11. jula u akciji "Plantaže" zbog malverzacija u poslu sa fabrikom briketa - poslom kojim je državna kompanija navodno oštećena za više miliona.

U istoj akciji uhapšeni su i bivši članovi Odbora direktora "Plantaža" Đorđije Rajković i Sead Šahman, kao i Anica Hajduković. Njih troje su ranije pušteni da se brane sa slobode.

Bonus video: