Crna Gora od Hrvatske traži izručenje Tanaskovića, međunarodna potjernica za Pilčevićem

Pilčević je osumnjičen za ubistvo Šakovića, a Tanasković da mu je u tome pomogao

4216 pregleda 0 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva Šakovića, Foto: Vuk Lajović
Sa uviđaja nakon ubistva Šakovića, Foto: Vuk Lajović

Crna Gora zatražila je od Hrvatske izručenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Milića Šakovića sredinom juna u Budvi.

Ministarstvo pravde je, kako je saopšteno portalu RTCG, dalo saglasnost za raspisivanje međunarodne potjernice za Lukom Pilčevićem, takođe osumnjičenim za učešće u likvidaciji Šakovića.

Pilčević je osumnjičen za ubistvo Šakovića, a Tanasković da mu je u tome pomogao.

"Molbom Ministarstva pravde od 31. avgusta 2022. godine Crna Gora je od nadležnih organa Republike Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela 'teško ubistvo' iz klana 144 st. 1 tačke 1 i 3 Krivičnog zakonika Crne Gore. u sticaju sa krivičnim djelom 'nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija' iz člana 403 stav dva Krivičnog zakonika Crne Gore, koja krivična djela su izvršena na teritoriji Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Oni su dodali i da je raspisana potjernica za Pilčevićem.

"Zbog istih krivičnih djela i istog događaja Ministarstvo pravde Crne Gore je dana 21. jula 2022. godine dalo saglasnost za raspisivanje međunarodne potjernice za Pilčević Lukom", kazali su iz Ministarstva pravde.

Šaković je bio visokopozicionirani član škaljarskog klana.

Tanasković je uhapšen krajem avgusta nakon što je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika škaljarskog klana.

Pilčević je iz Beograda, i o njemu nema nekih detaljnijih informacija.

Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a danima prije toga navodno je boravio u Podgorici.

Bonus video: