Osumnjičenima za planiranje ubistva Jovanovića određen pritvor do 30 dana

Sumnjiče se da su po nalogu šefova kriminalne grupe pratili Jovana Jovanovića, planirajući da ga ubiju

14164 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Sudija za Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je danas pritvor do 30 dana Kotoranima Dejanu Rutoviću, Milutinu Čotaru, Milutinu Kneževiću i Milošu Jovanoviću, zbog postojanja sumnje da su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe.

Oni su osumnjičeni i da su po nalogu šefova te kriminalne grupe pratili Jovana Jovanovića, planirajući da ga ubiju.

Specijalni tužilac Miroslav Turković saslušao je juče četvoricu navodnih pripadnika kavačkog kriminalnog klana - Milutina Kneževića (38), Miloša Jovanovića (34), Milutina Čotara (57) i Dejana Rutovića (43), koje terete da su po nalogu Radoja Zvicera (40) i Milana Vujotića (40), pripremali likvidaciju Kotoranina Jovana Jovanovića.

Povezani članci

25. Oktobar 2022.

"Kavčanima" određeno zadržavanje do 72 sata

"Rutoviću, Čotaru i Jovanoviću koji se sumnjiče za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije pritvor je određen zbog opasnosti o bjekstva i opasnosti da će ponoviti krivično djelo. Knežević je za članstvo u kriminalnoj organizaciji osumnjičen dodadno i za nedozvoljeno držanje oružja a u Istražni zatvor u Spužu upućen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke", izjavila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Bonus video: