Kovačeviću pritvor zbog opasnosti od bjekstva

Pritvor će trajati do dalje odluke suda

79681 pregleda 32 komentar(a)
Kovačević tokom prethodnog hapšenja u decembru 2020., Foto: Savo Prelević
Kovačević tokom prethodnog hapšenja u decembru 2020., Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2022. 17:13h

Bivšem direktoru Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću određen je pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kazala je "Vijestima", Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici.

Pritvor će trajati do dalje odluke suda.

Kovačević je danas uhapšen u Višem sudu u Podgorici, saopšteno je ranije "Vijestima" nezvanično iz više izvora.

Njega je prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", saslušavao predsjednik tog suda Boris Savić, a po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za određivanje pritvora.

Kovačević je bio u bjekstu.

Raković je ranije danas izjavila da je okrivljeni Kovačević došao na glavni pretres pred vijećem kojim predsjedava sudija Zoran Radović.

SDT je stavilo predlog za određivanje pritvora jer se Kovačević nalazio u bjekstvu.

Raković je ranije danas kazala da će nakon saslušanja Kovačevića, vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Boris Savić, odlučiti o predlogu.

Viši sud je u martu potvrdio optužnicu protiv Kovačevića i ostalih okrivljenih pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao, kako piše, radi prisvajanja vrijednih parcela "na pjeni od mora".

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović tada je ostala u cjelosti pri navodima optužnice kojim se optuženi terete za za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Bonus video: