Policija podnosi krivične prijave: Uništavanje glasačkih listića u Šavniku, povreda prava glasanja...

Najavljena i prekršajna prijava protiv jednog člana biračkog odbora zbog fizičkog napada

16271 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Uprave policije najavili su krivične prijave protiv tri člana biračkih odbora u Šavniku, kao i predsjednika biračkog odbora na jednom od glasačkih mjesta u toj opštini.

Policija u Šavniku će, kako je saopšteno, protiv M.V. i M.L. podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo - sprječavanje održavanja glasanja u sticaju sa krivičnim djelom - uništavanje dokumenata o glasanju.

Oni se sumnjiče da su, kao članovi biračkog odbora, uništili više glasačkih listića na biračkom mjestu broj 1 u Šavniku.

Takođe, krivična prijava će biti podnijeta i protiv člana biračkog odbora D.G. (36), na biračkom mjestu broj 14 u toj opštini.

"On se sumnjiči za krivično djelo povreda prava glasanja u produženom trajanju u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje održavanja glasanja. Osim toga, policija će protiv ovog lica podnijeti i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. D.G. je fizički napao jedno lice kojom prilikom mu je nanio lake tjelesne povrede", saopšteno je iz policije.

Protiv predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu broj 13, M.A. (38) policija će nadležnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - povreda prava glasanja, koje je počinio, kako je saopšteno, tako što jednoj osobi nije dozvolio da glasa.

Bonus video: