BS: Utvrditi motiv neprofesionalnog ponašanja policajaca

Iz te partije su poručili da su građani dužni da se ponašaju u skladu sa zakonom i poštuju lica koja su zadužena za sprovođenje zakona, te da je isto tako, dužnost i uniformisanih lica da u postupanju prema svakom građaninu pokažu elementarno poštovanje ličnosti svakog pojednica

4110 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka osudila je postupanje policijskih službenika prema fudbaleru i reprezentativcu Crne Gore Damiru Kojaševiću.

"Na osnovu video snimka koji je objavljen na brojnim portalima, nedvosmisleno se vidi da Kojašević nije pružao bilo kakav otpor prema policijskim službenicima. S toga proističe jasan zaključak da je neprihvatljivo ponašanje službenika sa aspekta poštovanja građanskih prava", kazali su oni.

Pozvali su ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u najhitinijem roku identifikuju policijske službenike, saopšte njihova imena i utvrde njihovu odgovornost, ali i motiv "ovakvog neprofesionalnog ponašanja".

Iz te partije su poručili da su građani dužni da se ponašaju u skladu sa zakonom i poštuju lica koja su zadužena za sprovođenje zakona, te da je isto tako, dužnost i uniformisanih lica da u postupanju prema svakom građaninu pokažu elementarno poštovanje ličnosti svakog pojednica.

"Ono što posebno zabrinjava jeste da su stanovnici Konika i Vrela Ribničkih i te kako uznemireni ponašanjem i odnosom uniformisanih lica u posljednje vrijeme. Bošnjačka stranka će kroz zakonom predviđene procedure tražiti da se ovaj, kao i svaki drugi slučaj prekomjerenog postupanja policije ispita, razriješi i pravno sankcioniše", piše u saopštenju.

Bonus video: