Odbrana Duška Kneževića predala krivičnu prijavu protiv Mihajlović Elez i Katića

"Mihajlović Elez i Katić dana 02.11.2022. godine na 18. sjednici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije protivpravnim iskorišćavanjem svog položaja prekoračili granice svojih ovlašćenja i pribavili sebi i drugome protivpravnu korist"

15023 pregleda 8 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Advokat Zdravko Đukanović saopštio je da je odbrana Duška Kneževića Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici predala krivičnu prijavu protiv Olivere Mihajlović Elez i Stevana Katića.

Mihajlović Elez je bivša direktorica bolnice Meljine, a Katić predsjednik Opštine Herceg Novi.

Kako Đukanović navodi u saopštenju dostavljenom medijima krivična prijava je predata jer su Mihajlović Elez i Katić dana 02.11.2022. godine na 18. sjednici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije protivpravnim iskorišćavanjem svog položaja prekoračili granice svojih ovlašćenja i pribavili sebi i drugome protivpravnu korist.

"Djelo su izvršili na taj način što je Olivera Mihajović Elez iznijela podatke da se u periodu 2016-2017. godine lično obraćala Dušku Kneževiću i da je vraćala 'Atlas grupi' novac u ukupnom iznosu od 15.000,00 eura", navode i saopštenju.

Takođe, kako navodi, prijavljena Olivera Mihajlović Elez suprotno zakonu kao izvršni direktor podnijela predlog za otvaranje stečajnog postupka nad privrednim društvom "Meljine Kompleks" i pritom iznijela netačne tvrdnje da nije podnijela predlog za otvaranje stečajnog postupka, da je oštećeni Duško Knežević bio upućen u finansijsko poslovanje društva "Meljine Kompleks" i te radnje je preduzela da sebi i drugim licima, očekujući od nadležnog tužilaštva da ispita o kojim to licima je riječ, pribavi protivpravnu imovinsku korist i nanese štetu Dušku Kneževiću lažnim iznošenjem činjenica i zloupotrebom svog službenog položaja.

Povezani članci

03. Novembar 2022.

Spas Meljina zavisi od tužilaštva i stečajne uprave

"Braneći ove svoje nezakonite postupke, ona je dalje, na navedenoj sjednici zajedno sa prijavljenim Stevanom Katićem ukazali da Duško Knežević može samo da pogorša trenutnu situaciju, očigledno plašeći se saznanja koje poseduje Duško Knežević. Takođe su u svom govoru naveli da ne prave nikakvu razliku između Duška Kneževića i ostalih kriminalaca i tom prilikom je čak prijavljeni Stevan Katić čestitao gospođi Elez, te i te razloge kojima se rukovodio smatramo da treba da obrazloži tužilaštvu", piše u saopštenju.

Dodaje da su navedenim radnjama Olivera Mihajlović Elez i Stevan Katić izvršili krivično djelo Zloupotreba službenog položaja i njihova aktivnost na navedenoj sjednici bila je usmjerena na jasan cilj i to da se nanese šteta Dušku Kneževiću, da se javnosti iznesu netačne činjenice, a da bi na taj način prikrili protivpravnu imovinsku korist koju su svojim nezakonitim radnjama, zloupotrebom službenog položaja, pričinili.

"Očekujemo da nadležno, Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici preduzme sve radnje u skladu sa zakonom i da procesuira odgovorna lica označena u ovoj krivičnoj prijavi",. zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: