U Kotoru uhapšen Vojin Stupar, navodni član "vračarskog klana"

Stupar (41) uhapšen po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beograd

49201 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2022. 20:24h

Policija je danas u Kotoru uhapsila Vojina Stupara (41).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, on je uhapšen po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beograd, a na osnovu koje se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vidi protiv njega u Srbiji zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje i krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja.

"V.S. će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju.

Portal N1 je ranije objavio da je Stupar član takozvanog "vračarskog klana".

Stupar je navodno i član kavačkog klana.

Stupar, je zet Igora Božovića koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

Stupar je javnosti poznat nakon što je, navodno, 2017. godine na njega pucao vođa škaljarskog kriminalnog klana, pokojni Jovan Vukotić.

U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika "vračarskog klana", kojima se na teret stavlja više krivičnih djela.

Načelnik srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je prošle sedmice da nema dovoljno dokaza da se protiv te organizovane kriminalne grupe podigne optužnica za pokušaj ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog sina ili brata, ali da to ne znači da neće biti podignuta.

Bonus video: