Sudu nije predata optužnica protiv Injac

Portparol SDT-a Vukas Radonjić tvrdi da je postupak protiv bivše ministarke odbrane i dalje u toku pred Specijalnim državnim tužilaštvom

12849 pregleda 14 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković
Injac, Foto: Luka Zeković

Optužnica protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac nije predata Višem sudu, već je postupak pred Specijalnim državnim tužilaštvom i dalje u toku.

To je "Vijestima" saopštio portparol tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

"Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović je Tužilačkoj pisarnici predala samo jedan dio krivičnih spisa sa optužnicom, ali je glavni specijalni tužilac, nakon razmatranja cjelokupnih spisa, specijalnoj tužiteljki dao obrazloženo pisano uputstvo za postupanje u konkretnom predmetu, radi jedinstvene primjene zakona. Dakle, optužnica nije predata sudu već je postupak pred ovim tužilaštvom i dalje u toku", kazao je Radonjić.

Skupštinsko saslušanje bivše ministarke ranije je tražio poslanik Raško Konjević, obrazlažući da u zakonodavnom domu moraju prikupiti informacije o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu.

"Ministarka odbrane Olivera Injac je prema tvrdnjama više medija i objavljene dokumentacije, svjesno ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, diskriminatorski odlučivala o odlasku kadeta na školovanje za pilote na Vojnoj akademiji u Grčkoj", naveo je tada Konjević u dopisu.

Injac je, međutim, povodom krivičnog postupka koji se protiv nje vodi u Specijalnom državnom tužilaštvu, tada rekla da mjesecima trpi pritiske specijalne državne tužiteljke Lidije Mitrović, "koja zloupotrebljavajući službeni položaj u SDT-u, pokušava da svog sina pošalje na Vojnu akademiju u Grčku".

Bonus video: