Zbog dojave odloženo i suđenje Bulatoviću i Stanišiću

Okrivljeni Bulatović je kazao da neće iznositi odbranu jer na zakazani glavni pretres nijesu došli njegovi branioci

3833 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ana Burić
Foto: Ana Burić

Zbog dojave da je u zgradi Višeg suda u Podgorici postavljena bomba, danas je svo zaposleno osoblje, sudije i namještenici, evakuisano iz suda.

Saznajemo da je dojava o postavljenoj bombi stigla putem mejla. Nakon toga su sva suđenja prekinuta, a evakuisani su i prostorije Apelacionog i Vrhovnog suda Crne Gore.

"Viši sud je juče primio e-mail da će u 12:00 biti 'dignut u vazduh'. Odmah je obaviještena Uprava policije i sprovedena evakuacija. Trenutno se vrši pregled prostorija, a o više detalja vezano za adresu sa koje je upućen e-mail se ne možemo izjašnjavati u cilju nesmetanog vođenja istrage", kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Uslijedila je zatim provjera prostorija od strane pripadnika Uprave policije Crne Gore.

"Viši sud je od strane UP obaviješten u 14,45 časova da je završen pregled prostorija i da nije pronađeno nikakvo eksplozivno sredstvo", kazala nam je Raković.

Usljed ovakvog događaja, danas je odloženo i suđenje Dragiši T. Bulatoviću i Vidoju S. Stanišiću, optuženima da su pripadnici kriminalne organizacije i učestvovanje u ranjavanju Igora Krstovića 28. januara 2020.

Okrivljeni Bulatović je kazao da neće iznositi odbranu jer na zakazani glavni pretres nijesu došli njegovi branioci.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Nada Rabrenovič je dala pauzu i kada je planiran nastavak, uslijedila je dojava o bombi nakon čega je zgrada suda evakuisana i suđenje je prekinuto.

Optuženi Bulatović je sudu kazao da je po službenoj dužnosti dobio advokaticu koja je dala punomoćje advokatu Draženu Medojeviću da ga zastupa. On je naveo da se ni ona ni on, nisu pojavili pred sudom pa je advokat Medojević dao punomoć za zastupanje advokatu Nikoli Ivanoviću koji je branilac Vidoja Stanišića.

"Moji advokati se ne pojavljuju, hoću da se pojave. Ne mogu da iznosim odbranu sam", kazao je Bulatović.

Advokat Ivanović je potvrdio da nije o ovom predmetu ni riječ sa Bulatovićem razgovarao i da je juče dobio punomoć advokata Dražena Medojevića. Specijalni tužilac Saša Čađenović je kazao da je u interesu da se zaštite sva prava optuženog Bulatovića i da sud mora po zakonu da postupi.

Prema navodima SDT-a, okrivljeni su 28. januara 2020. vozilom “golf” otišli na Kakaricku goru u Podgorici, uzeli dvije NN osobe a zatim otišli u mjesto Balijače, Zeta, gdje su pratili Krstovića. Optužnicom je predsavljeno da kada je Krstović naišao svojim autom, krenuli u njegovom pravcu, i tada je jedna NN osoba, sa zadnjeg sjedišta auta, iz automatske puške ispalila prema Krstoviću najmanje 28 hitaca, koji su ga pogodili nanoseći mu teške povrede.

Bonus video: