Uhapšeni Ilija i Nikola Lipovina, tragaju za još trojicom napadača na Vojvodića

"Službenici Uprave policije su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja od 17. decembra u kojem je D.V. zadobio povrede od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem i fizičkog napada, identifikovali i lišili slobode dvije osumnjičene osobe, dok se na identifikaciji još tri osobe intenzivno radi", kazali su iz UP

78976 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cetinjani Ilija (53) i Nikola Lipovina (31) uhapšeni su zbog pokušaja ubistva Dražena Vojvodića iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz te bezbjednosne institucije objasnili su da dvojicu Lipovina terete za krivična djela ubistvo u pokušaju, protivpravno lišenje slobode, teške tjelesne povrede i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog sumnje da su 17. decembra, na putu od Cetinja ka Lovćenu, presreli, oteli, pretukli i ranili Vojvodića, policija traga za još trojicom napadača.

"Službenici Uprave policije su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja od 17. decembra u kojem je D.V. zadobio povrede od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem i fizičkog napada, identifikovali i lišili slobode dvije osumnjičene osobe, dok se na identifikaciji još tri osobe intenzivno radi", kazali su iz UP.

Objašnjavaju da su službenici cetinjske policije 17. decembra u mjestu Bjeloši kontrolisali vozilo kojim je upravljao Vojvodić i uočili da je povrijeđen.

"D.V. je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane povrede i prostrjelna rana nastala od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem. Sumnja se da je pet osoba navedenog datuma učestvovalo u izvršenju krivičnih djela na štetu D.V.", piše u saopštenju.

Istakli su da su njihovi službenici u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici identifikovala i uhapsili Iliju i Nikolu Lipovinu, a da intenzivno rade na identifikaciji još tri napadača.

Bonus video: