Tužilaštvo utvrđuje da li je advokatica sprečavala otkrivanje ubistva

Više državno tužilaštvo proslijedilo je kolegama iz podgoričkog tužilaštva Skaj prepisku članova kavačkog klana u kojoj učestvuje i Natalija Karadžić Perković, pravna zastupnica optuženog Marija Miloševića

44106 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo utvrđuje da li je advokatica Natalija Karadžić Perković počinila bilo koje krivično djelo dok se navodno sa optuženim Marijom Miloševićem dogovarala o obezbjeđivanju alibija za noć kada je ubijen Radomir Đuričković 2016. godine na Cetinju.

Milošević je prvooptuženi za taj zločin, a njega u podgoričkom Višem sudu zatupa ta advokatica.

Tužilac Željko Tomković dostavio je sudu i tražio da se uvrsti u dokaze Skaj komunikacija između dijela kavačke kriminalne grupe, u kojoj učestvuje i advokatica Karadžić Perković, navodno koristeći nalog Miloševićeve supruge u kriptovanim telefonskim razgovorima, odnosno prepisci.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dostavilo Skaj komunikacije koje su prethodno dostavljene ovom tužilaštvu od strane Uprave policije, a koje su predate Višem sudu u Podgorici, kao dokaz u postupku protiv M. M. i dr. zbog krivičnog djela teško ubistvo izvršeno na štetu R. Đ., kako bi to tužilaštvo ocijenilo da li su u radnjama advokatice N. K. P., te u radnjama nekih drugih lica ostvarena obilježja nekog od krivičnih djela koja su u nadležnosti tog tužilaštva. Istovremeno Vas obavještavamo da smo istog dana predmetne Skaj komunikacije dostavili i Advokatskoj komori Crne Gore kako bi isti cijenili da li je advokatica N. K. P., prilikom obavljanja predmetnih komunikacija postupala u skladu sa Zakonom o advokaturi, drugim zakonskim propisima, Kodeksom profesionalne etike advokata i Statutom Advokatske komore, odnosno da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nje zbog teže povrede dužnosti advokata", piše u odgovoru.

Advokatica Karadžić Perković danas se nije pojavila u nastavku suđenja Miloševiću i drugim optuženima, Vukanu Vujačiću i Igoru Mašanoviću, zbog čega je kažnjena sa 1.000 eura.

Srđan Lješković, branilac kome je 13. januara predala zamjeničko punomoćje u tom predmetu, kazao je da se njegova koleginica nalazi u Švedskoj.

Zbog toga je zatražio odlaganje suđenja, objasnivši da nije upućen u taj slučaj.

Bonus video: