Zainteresovani za poziciju v.d. VDT-a da dostave biografije

Odluka sa sjednice Tužilačkog savjeta

3368 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Tužilačkog savjeta, Foto: Luka Zeković
Sa jedne od sjednica Tužilačkog savjeta, Foto: Luka Zeković

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović, donijeta je odluka da se zainteresovanima za poziciju v.d. VDT-a, koji ispunjavaju uslove propisane članom 43 Zakona o Državnom tužilaštvu, uputi poziv da, u roku od sedam dana od dana objavljivanja, dostave radnu biografiju elektronskim putem na adresu Tužilačkog savjeta - tuzilacki.savjet@tuzilastvo.me.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, Radovan Đurišić, predstavio je rezultate rada i izazove sa kojim se suočava to tužilaštvo, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

Na sjednici je, takođe, Vladimir Savović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, upoznao članove Savjeta sa načinom rada, rezultatima i izazovima tog tužilaštva.

Obavljen je intervju sa kandidatkinjom prijavljenom na javni oglas za izbor rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju.

Savjet je razmotrio 11 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Bonus video: