Ponovo odloženo suđenje Miloševiću

"Ukoliko se ovo nastavi, sud će predati predmet predsjedniku suda i po službenoj dužnosti da Vam odredi drugog advokata", rekao je sudija Radovanović

5542 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nastavak suđenja okrivljenom Mariu Miloševiću, optuženom za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, danas je odloženo za 30. januar u Višem sudu u Podgorci, zbog odsustva njegovog branioca advokatice Natalije Karadžić – Perković.

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Veljko Radovanović je rekao da je advokatica mejlom dostavila sudu medicinsku dokumentaciju iz Švajcarske i naložio da se angažuje vještak koji treba da utvrdi da li je advokatica bila u nemogućnosti da pristupi sudu. Sudija je dodao da se ovo suđenje u često odlaže, te upitao Miloševića da li će da uzme drugog advokata. On je sudu odgovorio da ne zna kako da se izjasni.

"Ukoliko se ovo nastavi, sud će predati predmet predsjedniku suda i po službenoj dužnosti da Vam odredi drugog advokata", rekao je sudija Radovanović. Okrivljeni Milošević je naveo da je i ovaj branilac njemu određen po službenoj dužnosti.

Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“. U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici. Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: