Njemačka donirala Upravi policije opremu vrijednu 210.000 eura

Oprema će koristiti u obavljanju poslova granične kontrole, kao i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti njene nepovredivosti

4051 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke, Florijanom Vedekindom, kojom prilikom je potpisan Protokol o primopredaji donacije Upravi policije vrijednosti 210.000 eura.

Protokol o primopredaji potpisan je na osnovu Sporazuma o donaciji između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i izgradnju zajednice Savezne Republike Njemačke i Uprave policije Crne Gore, kojim je Sektoru granične policije donirano 14 videoskopa ukupne vrijednosti 210.000 eura, saopšteno je iz policije.

Sagovornici su se, kako navode, prilikom susreta saglasili da je upravo potpisivanje i ovog Protokola dodatna potvrda prijateljskih odnosa dvije službe.

"Direktor Brđanin je istakao kontinuirano intenzivnu i plodotvornu saradnju sa Saveznom policijom Njemačke kako posredstvom Ambasade, tako i posredstvom oficira za vezu, te izrazio zahvalnost na podršci koju SR Njemačka godinama unazad pruža Upravi policije u cilju unapređenja kapaciteta", saopštili su iz UP.

Donirana oprema će koristiti u obavljanju poslova granične kontrole, kao i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti njene nepovredivosti.

Brđanin je na kraju sastanka apostrofirao opredijeljenost Uprave policije da bude otvoren i spreman partner za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima.