Dva mjeseca zatvora uslovno zbog prijetnji kćerki novinara "Vijesti"

Matija Luković dobio i zabranu prilaska i kontakta sa M. L.

17770 pregleda 25 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: nema
Siniša Luković, Foto: nema

Tivćanin Matija Luković (18) osuđen je na dva mjeseca zatvora uslovno na dvije godine zbog prijetnji koje je uputio kćerki novinara “Vijesti” Siniše Lukovića.

Izrečena mu je i zabrana prilaska i kontakta sa kćerkom novinara.

Matija Luković je početkom decembra prošle godine na Instagramu vrijeđao M. L. i njenog oca, zaprijetivši joj da novinar “neće još dugo pisati”, te da joj je potom i poslao fotografiju izbjegličke kolone Srba iz Krajine poslije operacije “Oluja”, koju je hrvatska vojska izvela avgusta 1995. godine.

Kćerka Siniše Lukovića je tivatskoj policiji prijavila prijetnje, a OB Cetinje je podnijelo prekršajnu prijavu, jer se Matija Luković u trenutku kada je slao poruke nalazio na teritoriji prijestonice.

Novinar “Vijesti” na svom Fejsbuk profilu objavio je da su mu kćerki prijetili i da je vrijeđana zbog njega i njegovog rada.

”Do sada sam zbog mog novinarskog angažmana i javnog rada bio vrijeđan, napadan, prijećeno mi je, čak su neki pokušavali i fizički da se sa mnom obračunaju”, napisao je Luković i naveo da ništa od svega toga, uprkos prijavama policiji i drugim institucijama sistema nije rezultiralo nekom ozbiljnijom sankcijom prema vinovnicima tih incidenata”.

Dodaje da je do sada to prihvatao i ćutao, ali da je prvi put prijećeno njegovoj kćerki.

Među porukama koje je Matija Luković poslao sugrađanki sa kojom se poznaje još od osnovne škole su i da joj je tata, Siniša Luković “izdajica”, “stari Srbin”, “da su prodali vjeru za večeru”...

Prethodno, pitao je zar nijesu Hrvati, a onda joj poručio i da se piše kao njen tata - Srbin.

”Neće ti tata još dugo pisati tako”, zaprijetio joj je, a onda počeo i sa uvredama i psovkama.

Nakon što ga je pitala zašto njen otace neće dugo pisati, odgovorio je: “Zato što sam ja tako rekao. Lično ja. Imate li neki problem?” i poslao joj fotografiju izbjeglićke kolone Srba nakon operacije “Oluja”.

Bonus video: