Milošević će dobiti novog branioca, advokatica Karadžić Perković ne dolazi na suđenje za ubistvo Đuričkovića

Osim Miloševića, za ubistvo Đuričkovića 2016. na Cetinju, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić

31356 pregleda 12 komentar(a)
Privođenje Miloševića (arhiva), Foto: Savo Prelević
Privođenje Miloševića (arhiva), Foto: Savo Prelević

Nastavak suđenja okrivljenom Mariju Miloševiću, optuženom za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, odloženo je za 16. februar u Višem sudu u Podgorici, zbog nedolaska na glavni pretres njegovog branioca advokatice Natalije Karadžić Perković.

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Veljko Radovanović pitao je okrivljenog Miloševića da li želi da uzme drugog advokata, da sam izabere, jer advokatica ne ispunjava redovno svoje obaveze.

On je naveo da neće sam angažovati advokata. Sudija je, pozivajući se na Zakon o krivičnom postupku, odlučio da se spisi predmeta predaju predsjedniku Višeg suda, koji će dodijeliti Miloševiću novog branioca po službenoj dužnosti.

Osim Miloševića, za ubistvo Đuričkovića 2016. optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umiješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanje Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba".

U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici. Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: