Rajnke i Adžić: Crna Gora želi da se pridruži SAD u borbi protiv sintetičkih droga

"Rajnke i Adžić su saglasni da se globalno veće prisustvo različitih oblika narkotika odražava i na Crnu Goru i da je zajednička borba protiv narkotika a posebno sintetičkih, od presudnog značaja za postizanje kvalitetnih rezultata", navodi se u saopštenju

8647 pregleda 3 komentar(a)
Adžić i Rajnke, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Adžić i Rajnke, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Crna Gora želi da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i zapadnim partnerima u borbi protiv nezakonitih sintetičkih droga.

To je zaključak jučerašnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ambasadorke SAD Džudi Rajzing Rajnke.

"Imajući u vidu sve veće prisustvo i zloupotrebu sintetičkih droga, Sjedinjene Američke Države inicirale su globalni odgovor na ovu pojavu", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Dodaje se da je Rajnke Adžića informisala o inicijativi, te da su dogovoreni i dalji koraci u pogledu saradnje u ovoj i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

"Rajnke i Adžić su saglasni da se globalno veće prisustvo različitih oblika narkotika odražava i na Crnu Goru i da je zajednička borba protiv narkotika a posebno sintetičkih, od presudnog značaja za postizanje kvalitetnih rezultata", navodi se u saopštenju.

"Adžić se zahvalio Rajnke na inicijativi da Crna Gora postane dio mreže partnera, istakavši da MUP predano radi na ovom polju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: