Miloševići se svađali u zatvoru

Optuženi za ubistvo navodno prijetio uhapšenom, bivšem direktoru Uprave prihoda i carina

41593 pregleda 16 komentar(a)
Mario Milošević ispred SDT-a, Foto: SAVO PRELEVIC
Mario Milošević ispred SDT-a, Foto: SAVO PRELEVIC

Optuženi Mario Milošević prijetio je i vrijeđao Rada Miloševića iz pritvoreničke ćelije, dok je ovaj sa trojicom cimera šetao zatvorskim krugom, tvrde nezvanično sagovornici Vijesti.

Prema istim informacijama, bivši direktor Uprave prihoda i carina odgovorio je na prozivke, nakon čega su razmijenili teške riječi.

Policija je o tom slučaju obavijestila podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) tvrde da je jedan od službenika obezbjeđenja “čuo povišene glasove”, ali ne i ko je i šta rekao.

”Odnosno, (čuo je) kratkotrajnu glasnu komunikaciju između nekog od pritvorenih lica koja su bila na šetnji sa nekim od pritvorenih lica koja su se nalazila u sobi. Zbog udaljenosti na kojoj se nalazio, službenik obezbjeđenja nije mogao jasno čuti riječi koje su pritvorenici međusobno razmijenili, što je i naveo u službenoj zabilješci sačinjenoj povodom ovog događaja. Povodom ovog događaja preduzete su i dodatne radnje radi potpunog utvrđivanja svih okolnosti. U tom cilju, uzeta su i izjašnjenja od pritvorenih lica koja su se nalazila na šetnji, kao i od pritvorenih lica iz sobe, u kojima su sva ova lica negirala da su tokom međusobne komunikacije izrečene bilo kakve prijetnje ili uvrede”, odgovorili su iz Uprave.

Rade Milošević nakon hapšenja
Rade Milošević nakon hapšenjafoto: Luka Zeković

O prijetnjama Radu Miloševiću javnost je juče prvi obavijestio premijer i njegov partijski kolega Dritan Abazović - na novinarski zahtjev da prokomentariše to što je u ćeliji u kojoj boravi taj Nikšićanin pronađena marihuana, kazao je da to nije pitanje za njega.

”To nije pitanje za mene. Bio je državni funkcioner, ali nikad niko nije dobio mandat da radi nešto protivzakonito. Vidjećemo šta će biti u tom slučaju, meni je od početka tu sve sumnjivo. Kad je riječ o ovome što sam pročitao, imam samo komentar da on nije sam, tamo je više osoba... Nećete čuti da mu je prijetio ubica Mario Milošević”, rekao je predsjednik Vlade.

On je ustvrdio da napisi o Miloševiću nemaju veze sa njim, niti sa dešavanjima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija: “Gdje ima puno nepravilnosti, koje takođe pokušavamo sve da suzbijemo”.

Rukovodilac podgoričkog tužilaštva Duško Milanović, rekao je “Vijestima” da provjeravaju navode iz spuškog zatvora.

”Nakon izjave premijera formiran je predmet u kom će se provjeriti njegovi navodi, a u tom predmetu prikupiće se obavještenja od oba pritvorena lica”, rekao je “Vijestima” rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

Optužbe i odgođeno suđenje

Mario Milošević optužen je da je direktni izvršilac ubistva Radomira Đuričkovića u Cetinju, 2016. godine.

Osim njega, okrivljeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Njima je juče ponovo odgođeno suđenje, jer se Miloševićeva pravna zastupnica, advokatica Natalija Karadžić Perković ponovo nije pojavila na glavnom pretresu.

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Veljko Radovanović pitao je okrivljenog Miloševića da li želi da uzme drugog advokata, jer “advokatica ne ispunjava redovno svoje obaveze”.

Prvooptuženi je odgovorio da neće sam angažovati advokata, nakon čega je sudija, pozivajući se na Zakon o krivičnom postupku, odlučio da se spisi predmeta predaju predsjedniku Višeg suda, koji će dodijeliti Miloševiću novog branioca po službenoj dužnosti.

Rade Milošević osumnjičen je da je počinio krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, odnosno da je rukovodio grupom koja je švercovala cigarete.

Uhapšen je 21. decembra, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, koju potpisuje specijalni tužilac Jovan Vukotić, članovi te kriminalne organizacije su i ranije uhapšeni službenici Uprave prihoda i carina - Elvir Adrović, Milutin Pejović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević, Dalibor Brnović i više NN lica.

Sve što se dešava upereno je samo protiv mene i Vlade. Svi ostali ljudi su samo akteri koji omogućavaju da se ta igra igra... Očekujem da naši organi preko EUROPOL-a, otvore pandorinu kutiju, a onda da mi u lice kažete da li je sve što sam u životu pričao oko organizovanog kriminala bila istina i da shvatite da je sve igra koja je igrana protiv mene, samo da se ta kutija nikad ne otvori", kazao je juče Abazović

Niko iz ćelije nije koristio drogu

Rade Milošević i njegovi cimeri iz spuške ćelije nisu koristili drogu.

To su pokazali testovi kojima su podvrgnuti nakon što je u njihovoj pritvoreničkoj sobi pronađena biljna materija nalik na marihuanu, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz UIKS-a su objasnili da su njihovi službenici 11. februara, u okviru redovnih preventivnih aktivnosti koje za cilj imaju pronalazak eventualnih nedozvoljenih stvari i predmeta, pretresli jednu sobu u Istražnom zatvoru Podgorica u kojoj su smještena četiri pritvorena lica.

”Tokom pretresa u sobi je pronađena određena količina biljne materije nepoznatog porijekla, dok ličnim pretresom kod pritvorenih lica nijesu pronađene nedozvoljene stvari. Nakon obavljenog pretresa, izvršeno je testiranje ova četiri pritvorena lica na prisustvo psihoaktivnih supstanci, koje je kod svih testiranih lica pokazalo negativan rezultat”, konstatovali su.

Saopštili su i da je o izvršenom pretresu i pronalasku biljne materije nepoznatog porijekla obaviještena Uprava policije.

”U cilju poštovanja dostojanstva ličnosti i zaštite ličnih podataka, ovim putem molimo medije i javnost da sa posebnom pažnjom pristupaju iznošenju pojedinih nedovoljno provjerenih podataka ili podataka koji nijesu zvanično potvrđeni”, kazali su iz UIKS-a.

Bonus video: