Masovna tuča sa pripadnicima PTJ u lokalu na Žabljaku: Povrijeđeno pet osoba

Prema podacima "Vijesti" iz Uprave policije (UP), pripadnici PTJ napadnuti su od veće grupe mladića, koji su bili u alkoholisanom stanju

89610 pregleda 112 komentar(a)
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.03.2023. 13:40h

Najmanje desetak pripadnika Protivterorističke jedinice policije (PTJ) potuklo se sinoć u masovnoj tuči, koja se poslije ponoći, dogodila u lokalu "Pub Kino" u centru Žabljaka.

Dio pripadnika PTJ nalazi se na obuci za zimske uslove na Žabljaku, a prema regulativi ne bi smjeli biti u lokalu u kasnim večernjim časovima, dok traje redovna godišnja obuka.

Prema podacima "Vijesti" iz Uprave policije (UP), pripadnici PTJ napadnuti su od veće grupe mladića, koji su bili u alkoholisanom stanju.

U masovnoj tuči povrijeđeno je čak pet osoba, koje su izvukle deblji kraj u sukobu sa pripadnicima PTJ.

Sa događajem na Žabljaku upoznat je tužilac iz Pljevalja, po čijem se nalogu preduzimaju mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice masovne tuče.

Starješine PTJ će pokrenuti i interni postupak kako bi utvrdili eventualnu odgovornost pripadnika jedinice.

Uprava policije: Incident započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika

Iz Uprave policije je danas zvanično saopšteno da je manji broj pripadnika PTJ koja se nalazi na Žabljaku gdje izvodi obuku u zimskim uslovima, sinoć dok nisu bili na dužnosti, boravili u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu te da su tom prilikom fizički napadnuti.

"Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika incident je započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju. Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede. Na lice mjesta izašli su pripadnici Stanice policije Žabljak koji su postupili u okviru svojih ovlašćenja, prikupili obavještenja od više lica. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovoga događaja", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da radi o izolovanom incidentu budući da PTJ dugi niz godina u ovom periodu boravi na Žabljaku gdje izvodi obuku u zimskim uslovima, te je kako su poručili poznato da ima dobre odnose sa lokalnom zajednicom i lokalnim stanovništvom, što će kako tvrde i ubuduće biti slučaj.

"U daljem postupku koji će nepristrasno sprovesti Uprava policije utvrdiće se eventualna odgovornost policijskih službenika u odnosu na ovaj događaj o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Sa događajem je upoznata i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova", poručili su iz UP.

Bonus video: