Incident na Žabljaku: Ne zna se da li su se pijani tukli

U žabljačkom klubu, u noći incidenta, boravilo 14 pripadnika specijalne policije. Pljevaljski tužilac saopštio da još utvrđuje šta se događalo u noći između 11. i 12. marta u noćnom klubu

48661 pregleda 22 komentar(a)
Pripadnici Protivterorističke jedinice tokom redovnog treninga u kampu na Zlatici (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Pripadnici Protivterorističke jedinice tokom redovnog treninga u kampu na Zlatici (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Niko od učesnika nedavne tuče na Žabljaku nije testiran na alkohol, nakon što se okončao taj incident u ugostiteljskom objektu u kojem su sudjelovali i službenici policije.

To je Vijestima zvanično saopšteno iz institucije kojom rukovodi Zoran Brđanin.

Prema nezvaničnim informacijama, najmanje desetak pripadnika Protivterorističke jedinice policije (PTJ) potuklo se u subotu veče sa nekoliko mještana u lokalu “Pub Kino” u centru Žabljaka.

Dio pripadnika te elitne jedinice u toj opštini boravio je zbog redovne obuke u zimskim uslovima.

”U ugostiteliskom objektu na Žabljaku, 11. na 12. mart boravilo je 14 pripadnika Protivterorističke jedinice koji su bili van dužnosti, a tačan broj lica koja su učestvovala u incidentu će se utvrditi u postupku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Objasnili su da te večeri u lokalu nije bilo prisutnih starješina Protivterorističke jedinice: “Dok je pomenutim policijskim službenicima odobrenje za izlazak dao starješina koji sa pripadnicima boravi na Žabljaku na redovnoj obuci u zimskim uslovima”.

”Učesnici incidenta nisu testirani na alkohol od strane pripadnika žabljačke policije. Upućeni su u medicinske ustanove radi ljekarskih i drugih pregleda”, saopšteno je iz UP.

Prema prvim nezvaničnim podacima iz policije, nakon incidenta, službenici te institucije tada su napadnuti od veće grupe muškaraca koji su bili u alkoholisanom stanju.

Vijestima je istovremeno rečeno da je u masovnoj tuči povrijeđeno pet osoba, koje su izvukle deblji kraj u sukobu sa pripadnicima Protivterorističke jedinice.

Dio mještana, u izjavi za medije, međutim tvrdi da su te noći oni napadnuti, da nisu bili pijani, za razliku od službenika policije “koji su bili u civilu”.

Iz pljevaljskog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT), koje rukovodi slučajem, saopštili su da su obaviješteni o događaju i da prikupljaju podatke...

”Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima obaviješten je o događaju koji opisujete, te je naloženo prikupljanje svih potrebnih obavještenja i podataka radi utvrđivanja svih okolnosti da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u odgovorima državnog tužioca/portparola Nataše Bajčete.

Dan nakon incidenta, iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su njihovi službenici fizički napadnuti.

”Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika incident je započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju. Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede. Na lice mjesta izašli su pripadnici Stanice policije Žabljak koji su postupili u okviru svojih ovlašćenja, prikupili obavještenja od više lica. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovoga događaja”, ističe se u saopštenju UP.

Tada su dodali da je riječ o izolovanom incidentu, budući da PTJ dugi niz godina u tom periodu boravi na Žabljaku gdje izvodi obuku u zimskim uslovima, pa je, kako su konstatovali, dobro poznato da ima dobre odnose sa lokalnom zajednicom i lokalnim stanovništvom.

Ponašanje policije u tom slučaju ocjenjuje i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: