Osumnjičeni za zlostavljanje supruge ostaje u pritvoru

Svog supruga u februaru je prijavila tridesetdvogodišnjakinja iz Podgorice. To je učinila kako bi prekinula agoniju koja traje osam godina i u kojoj je, kako stoji u njenoj prijavi, trpjela fizičko i psihičko zlostavljanje, uključujući udarce šakama, oklagijom, peglom, kacigom, a navodno je prijetio i da će se zaboraviti tragedija na Cetinju...

11418 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2023. 12:02h

Vijeće Osnovnog suda u Kotoru produžilo je pritvor za 30 dana N.L. koji je, kako se sumnja, u kontinuitetu, godinama, zlostavljao svoju suprugu..

Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo je ranije podnijelo Osnovnom sudu optužni predlog protiv N.L.

Portparol tog suda, sudija Veljko Bulatović, kazao je ranije za Vijesti da je dostavljen optužni predlog i da će se danas odlučivati o produženju pritvora optuženom.

"Obavještavam Vas da je ovaj sud dana 03.03.2023 godine, donio rješenje kojim je određen pritvor N.L. Dana 30.03.2023 god u 9 50 casova je primljen optužni predlog ODT Kotor, pa je u toku kontrola pritvora", rekao je Bulatović.

Svog supruga u februaru je prijavila tridesetdvogodišnjakinja iz Podgorice. To je učinila kako bi prekinula agoniju koja traje osam godina i u kojoj je, kako stoji u njenoj prijavi, trpjela fizičko i psihičko zlostavljanje, uključujući udarce šakama, oklagijom, peglom, kacigom, a navodno je prijetio i da će se zaboraviti tragedija na Cetinju u avgustu prošle godine pri tome šta će uraditi...

Nakon njene prijave, muškarac iz jednog primorskog grada je uhapšen, a odlukom sudije za istragu kotorskog Osnovnog suda, Špira Pavićevića, poslat je u pritvor do 30 dana.

Ona je policiji ispričala da je prve batine dobila u februaru 2015. godine, a da ih je od tada bilo nebrojeno. Nikada nije pošla da joj ukažu medicinsku pomoć, morala je sama da se previja i liječi rane. Nakon svakih batina, pa i onih kada joj je razbio glavu, "objašnjavao" joj je da je ona kriva, navodi se u prijavi.

Tokom dvočasovnog razgovora sa inspektorima, ona je ispričala da je prvi put pretučena nakon što joj je suprug uzeo telefon da provjeri njen Instagram nalog, a kada je provjerio rekao joj je da se izloguje.

Batine je dobila jer nije znala šifru kako bi se ponovo ulogovala.

"Zadao mi je udarac otvorenom šakom, zatim me uhvatio za kosu i počeo da me vuče po kući. Nakon toga me istjerao iz kuće, ne dozvoljavajući da uzmem dijete i svoje stvari"...

U kuću je vratila svekrva, a muž je neko vrijeme prestao sa batinama, ali je, kako je rekla "znao da histeriše".

"Na svakih pola godine, do godinu 'dobijala sam batine' i to uglavnom bez ikakvog razloga, a svaki sljedeći put je bilo sve gore".

Ispričala je da je sljedeće batine dobila jer supruga nije obavijestila da je sa sinom prošetala do plaže.

Kaže da je pitao: "Kako si mogla da odeš, a da me ne obavjestiš?", a zatim je više puta udario pesnicama u predjelu glave i tjela.

"Onda je uzeo plastičnu kacigu od motora i sa njom me više puta udario u predjelu glave...Trajalo je oko pola sata. Tukao me, pa odmarao, pa opet tukao u naletima histerije i bjesa. Čak se ni ne sjećam pola događaja. Naš sin je bio prisutan prilikom tog napada... Poslije nekih sat smirio se, sjeo pored mene i rekao mi: 'Vidiš li što ovo radiš?', u smislu da sam ja kriva i da sam zaslužila batine".

Bonus video: