Prekršio zabranu prilaska bivšoj supruzi, Osnovni sud u Podgorici mu odredio pritvor

"Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog i zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici kada mu je pored kazne zatvora izrečena mjera bezbjednosti zabrana približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ne manjoj od 100 metara"

19877 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Podgorici saopštio je da je određen pritvor okrivljenom N.A. zbog osnovane sumnje da je prekršio zabranu prilaska bivšoj supruzi.

Iz Osnovnog suda dodaju da je sumnja da je izvršio produženo krivično djelo kršenje zabrane određene izrečenom mjerom bezbjednosti, a kojom mu je određena zabrana približavanja bivšoj supruzi S.A. na udaljenosti ne manjoj od 100 metara.

Navode da je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

"Radi se o licu koje je ranije višestruko osuđivano, između ostalog i zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici kada mu je pored kazne zatvora izrečena mjera bezbjednosti zabrana približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ne manjoj od 100 metara i to na vrijeme od dvije godine", kažu iz Osnovnog suda.

Međutim, kako navode, Krivično vijeće Osnovnog suda nalazi da stoji osnovana sumnja da je okrivljeni samo dan nakon izdržane kazne zatvora u dva navrata prekršio navedenu mjeru bezbjednosti.

"Zbog čega je određivanje pritvora nužno, jer se jedino tom mjerom okrivljeni može spriječiti da ponovi krivično djelo", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: