Rodbina ponudila 768.000 eura vrijedne nekretnine za ukidanje pritvora Jovaniću

Marija Raković samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici kazala je da sudija Zoran Radović još nije donio odluku

92713 pregleda 128 reakcija 119 komentar(a)
Jovanić, Foto: Boris Pejović
Jovanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.04.2023. 14:15h

Rodbina bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića ponudila je nekretnine vrijedne 768.000 eura kao garanciju za ukidanje pritvora i da se Jovanić brani sa slobode.

To je "Vijestima" rekao jedan od Jovanićevih branilaca.

Majka, brat, tetka ponudili su stanove, a pašenog poslovni prostor.

Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici potvrdila je ranije "Vijestima" da je jemstvo ponuđeno.

Dodala je da sudija Zoran Radović još nije donio odluku.

Kako se navodi u optužnici, Jovaniću se, između ostalog, stavlja na teret da je tokom 2015. godine organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore sve do aprila ove godine, a čiji članovi su postali ostala okrivljena fizička i pravna lica i više drugih, zasada nepoznatih osoba čiji je cilj bilo "vršenje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, radi sticanja nezakonite dobiti, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano za neograničeni vremenski period i zasnovano na primjeni određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova".

NAPOMENA: U prvoj verziji teksta je pisalo da je Jovanić ponudio jemstvo od 768.000 eura što je ispravljeno nakon dobijanja precizne informacije.

Bonus video: