Đukanović i Vuksanović: Saslušati Grahovca, izjavio je da je planirano hapšenje i likvidacija Kneževića

"Odbrana Duška Kneževića će zatražiti hitno ukidanje potjernica, jer Duško Knežević želi da dođe u Crnu Goru i da Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i drugim nadležnim državnim organima iznese svoja saznanja koja se tiču privatizacije i svih drugih zloupotreba prethodne vlasti DPS-a na čelu sa Milom Đukanovićem"

20451 pregleda 6 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Branioci okrivljenog biznismena Duška Kneževića, advokati Zdravko Đukanović i Miloš Vuksanović, predložiće da se u Višem sudu u Podgorici sasluša general potpukovnik Blagoje Grahovac, koji je nedavno izjavio da je još 2016. godine bilo planirano hapšenje kao i opcija da Duško Knežević bude likvidiran.

"Odbrana Duška Kneževića obavještava javnost da će u svim krivičnim postupcima koji se pred Višim sudom u Podgorici vode protiv Duška Kneževića tražiti saslušanje Blagoja Grahovca. Ovo saslušanje biće predloženo iz razloga što je general-potpukovnik Blagoje Grahovac, koji je nakon penzionisanja između ostalog obavljao i funkciju savjetnika predsjednika Crne Gore, putem medija posljednjih dana iznio za odbranu značajne tvrdnje i navode da je hapšenje Duška Kneževića bilo planirano mimo struktura tužilaštva i mimo zakonom propisane procedure, a što je potvrda navoda odbrane i onoga što odbrana Duška Kneževića već četiri godine tvrdi. To je dokaz da je riječ o političkom progonu i da krivični postupci protiv Duška Kneževića nemaju nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim djelom, već sa političkim progonom i čiji je jedini cilj otimanje imovine Duška Kneževića", navodi se u saopštenju odbrane Kneževića koje potpisuju advokati Zdravko Đukanović i Miloš Vuksanović.

Oni su dodali da je Grahovac naveo da je plan za hapšenje Kneževića napravljen još 2016. godine i da je dio tog plana predstavljala i opcija da Duško Knežević bude likvidiran.

"Odbrana Duška Kneževića će zatražiti hitno ukidanje potjernica, jer Duško Knežević želi da dođe u Crnu Goru i da Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i drugim nadležnim državnim organima iznese svoja saznanja koja se tiču privatizacije i svih drugih zloupotreba prethodne vlasti DPS-a na čelu sa Milom Đukanovićem", poručili su advokati.

Oni su kazali i da svi navodi Grahovca potvrđuju ne samo tvrdnje odbrane, već i ispravnost odluke Komisije za žalbe Interpola, koja je odavno kao nezakonite ukinula sve tri potjernice protiv Duška Kneževića.

"Putem postupanja Interpola moraju da se rukovode i Viši sud u Podgorici i nadležni državni organi Crne Gore. Smatramo da je obaveza Crne Gore kao članice Interpola da svoje postupanje u konkretnom predmetu uskladi i sa postupanjem Interpola i omogući Dušku Kneževiću da slobodno dođe u Podgoricu i iznese sva svoja saznanja. S tim u vezi, odbrana smatra da je od posebnog značaja, i mi to očekujemo, da novi direktor policije Nikola Terzić uradi bezbjednosnu procenu u vezi sa prethodnim navodima, a i svim drugim saznanjima Uprave policije u odnosu na Duška Kneževića, a što prethodni direktor policije Zoran Brđanin, iz nama nepoznatih razloga, nije želio da uradi", piše u saopštenju Đukanovića i Vuksanovića.

Po njihovim riječima, ukoliko ova potjernica ne bude ukinuta, postavlja se logično pitanje kome odgovara da se Duško Knežević ne vrati u Podgoricu i ne iznese ono što mu je poznato, odnosno nejasno je kome je u interesu da Duško Knežević svoja saznanja ne saopšti SDT u Podgorici.

"Smatramo da je interes utvrđivanja nezakonitih radnji režima DPS-a na čelu sa Milom Đukanovićem od najvišeg interesa za državu Crnu Goru i njene građane", zaključuje se u saopštenju odbrane Duška Kneževića koje potpisuju Đukanović i Vuksanović.

Bonus video: