Šakoviću pritvor do 30 dana

Šakovića, njegovu suprugu Bojanu Šaković i geodetu Gorana Ivanovića kotorsko tužilaštvo tereti za falsifikovanje službene isprave, a Šakoviće i za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

14395 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Aleksandru Šakoviću, kojeg tamošnje tužilaštvo sumnjiči da je počinio krivična djela falsifikovanje službene isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

To je "Vijestima" kazao portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Veljko Bulatović.

Šakovića, njegovu suprugu Bojanu Šaković i geodetu Gorana Ivanovića kotorsko tužilaštvo tereti za falsifikovanje službene isprave, a Šakoviće i za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Nikolu Pavićevića terete da je počinio krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Ivanović je pušten juče nakon saslušanja u kotorskom tužilaštvu, a nekoliko sati kasnije policija je uhapsila Šakovića koji je sa pravnim zastupnikom krenuo da se preda.

Ivanovića sumnjiče da je, kao geodeta, sačinio neistini sadržaj koji se tiče zakonitosti gradnje vile na parceli Šakovića, a Pavićevića da je, kao novi vlasnik, gradio bez dozvole.

Prema saznanjima lista, Ivanović je i prije nekoliko mjeseci saslušan zbog elaborata s njegovim potpisom, a u kom je, navodno, lažno prikazao da je na placu Šakovića već postojala kuća.

Takav elaborat omogućio je vlasnicima da grade, iako je prema važećim urbanističkim parametrima nemoguće graditi bilo kakav stambeni objekat na toj parceli površine 333,5 kvadrata.

"Vijesti" su ranije pisale da država i njeni organi mjesecima nisu bili u stanju ili nisu željeli da spriječe bespravnu gradnju objekta u neposrednom susjedstvu jednog od najatraktivnijih djelova budućeg turističkog kompleksa u uvali Oblatna u Krtolima kod Tivta.

To se sve dešavalo uprkos višestrukim zahtjevima i prijavama kompanije Luštica Development, koja na sedam miliona kvadrata iznajmljenog državnog zemljišta na poluostrvu Luštica realizuje najveću stranu grinfild investiciju u Crnoj Gori 1,1 milijardu eura vrijednu gradnju čitavog novog turističkog grada Luštica Bay.

Veliki stambeni objekat niče u blizini poznatog kupališta Almara Beach u uvali Oblatna. Parcela koja se nalazi uz sami lokalni put koji vodi kroz cijeli budući kompleks Luštica Bay u pravcu rta Tri krsta i ponte Kočište, površine je samo 333,5 kvadrata, što je po važećim urbanističkim parametrima u Tivtu čini nedovoljnom da bi se na njoj mogao graditi bilo kakav stambeni objekat.

Državna građevinska inspekcija 19. aprila 2022. konstatovala je da je njihov inspektor šest dana ranije izvršio inspekcijski nadzor i utvrdio da na parceli “nije započeta izgradnja bilo kakvog objekta”.

Povezani članci

06. April 2023.

Šakoviću određeno zadržavanje

06. April 2023.

Uhapšen Aleksandar Šaković

Bonus video: