Sjekirom na policajca, radio biber sprej

U Ulcinju uhapšen rumunski državljanin, prijavljen da je lomio na tuđoj farmi, a potom napao policajce koji su došli da intervenišu

36951 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: BORIS PEJOVIC
Ilustracija, Foto: BORIS PEJOVIC

Rumunski državljanin B.D.L. završio je u Spužu nakon što je 3. aprila u večernjim satima neovlašćeno ušao na farmu jedne ulcinjske porodice i pravio nered, a potom se, nakon dolaska službenika Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, sjekirom zatrčao prema jednom od njih, ali je brzo savladan upotrebom biber spreja, saznaju Vijesti u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju.

ODT je protiv Rumuna brzo formiralo predmet zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i odredilo mu tužilačko zadržavanje u trajanju od 72 sata.

Sudija Osnovnog suda u Ulcinju, na predlog ODT, B.D.L. je nakon saslušanja odredio je pritvor.

”Prijavljeni je dana 3. 4. 2023, u večernjim časovima, neovlašćeno ušao u objekte – farmu porodice K., gdje je u jednom trenutku počeo lomiti stvari, a o čemu je obaviještena policija. Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta prijavljeni se oglušio na više njihovih upozorenja da prestane sa takvim radnjama i napusti objekat, da bi se u jednom trenutku sa sjekirom zatrčao i prema jednom od policijskih službenika. Iz tog razloga policijski službenici bili su primorani upotrijebiti biber sprej, nakon čega je ovo lice savladano i lišeno slobode, te privedeno u ODT Ulcinj za potrebe saslušanja, a nakon određenog tužilačkog zadržavanja u trajanju od 72 sata, po predlogu tužilaštva, Osnovni sud Ulcinj ovom licu odredio je pritvor”, piše u odgovoru rukovodioca ODT Ulcinj Vladimira Savovića na pitanja Vijesti.

Bonus video: