Vojvodića sumnjiče za ubistvo Vujovića

Specijalci opkolili vozilo na Starom aerodromu, pa lišili slobode Podgoričanina U automobilu osumnjičenog pronađen pištolj, njegov branilac tvrdi da je Vojvodić nema veze sa krivičnim djelom

37146 pregleda 76 reakcija 6 komentar(a)
Pretres automobila osumnjičenog ispred podgoričke policije, Foto: Luka Zekovic
Pretres automobila osumnjičenog ispred podgoričke policije, Foto: Luka Zekovic

Podgoričanin Dražen Vojvodić uhapšen je zbog sumnje da je ubio Vidaka Vujovića, čije je beživotno tijelo pronađeno prije nekoliko dana u selu Šteke, nadomak Podgorice.

Prema informacijama Vijesti, juče ujutru na Starom aerodromu, Vojvodićevo vozilo opkolili su pripadnici Posebne jedinice policije, nakon čega je odveden u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, a automobil transportovan na vještačenje.

Nakon forenzičke obrade, vozilo su pretresli policijski inspektori u prisustvu njegovog pravnog branioca, advokata Damira Lekića.

Potom je pretresena i njegova kuća...

Sagovornik lista kaže da je u vozilu pronađen pištolj. To je “Vijestima” potvrdio i njegov pravni zastupnik, advokat Damir Lekić.

”Moj branjenik danas (juče) je pozvan da se javi policiji. Na putu ka njoj, zaustavljen je od strane njenih službenika, nakon čega mu je rečeno da mora da svoje vozilo zajedno sa njima preveze na carinski terminal kako bi njegova unutrašnjost bila skenirana posebnim aparatom u cilju pronalaženja tragova i predmeta bitnih za krivični postupak”, rekao je Lekić.

Lekić
Lekićfoto: Savo Prelević

Nakon toga, objašnjava Lekić, odveden u Odjeljenje bezbjednosti, gdje su pristupili krim tehničari i službenici Forenzičkog centra iz Danilovgrada, koji su uzorkovali tragove na vozilu radi prikupljanja tragova i dokaza krivičnog djela.

“Policajci su potom pristupili detaljnom pretresu njegovog vozila, prilikom kojeg su pronašli pištolj, tj. vatreno oružje sa nekoliko metaka, koji su od istog oduzeli uz uredno izdatu potvrdu.... Zatim je odveden u stan u Podgorici, gdje su policijski službenici takođe obavili pretres, kojom prilikom nije ništa bitno i interesantno pronađeno za krivični postupak”, rekao je Lekić.

I ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je juče u Skupštini da je rasvijetljeno monstruozno ubistvo Vujovića.

Na sjednici Odbora za politički sistem, čestitao je onima koji su učestvovali u rješavanju slučaja.

”Efikasan rad institucija se vidi kada postoji volja, onda se vrlo često dolazi do počinioca čak i onda kada su učinjene sve radnje da bi se taj zločin prikrio. Evidentno je da u prethodnom periodu nije bilo volje da se riješe mnogo manje monstruozne stvari, a kamoli one koje su bile na najvećem nivou”, rekao je Adžić.

Na tom parlamentarnom tijelu, prethodno je saopštio i da policija nema informacije da je Vujović stradao u obračunu kriminalnih klanova.

Tog dvadesettrogodišnjaka, pokazuju preliminarni podaci iz istrage, pogodila su četiri od pet ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo tijelo zapaljeno.

Vještačenje telefonskih komunikacija, provjera kontakata, pregledanje snimaka sa nadzornih kamera... dio je onoga što su policijski inspektori u protekla dva dana radili kako bi ušli u trag počiniocu tog zločina.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je tokom prva dva dana istrage saslušano više osoba je u svojstvu građana...

Navodno, Vujović se tri dana nije javljao porodici, ali oni nijesu prijavili nestanak policiji, već su pokušavali da ga pronađu.

Inspektori su, međutim, nekoliko sati nakon što je 8. aprila pronađen leš, tražili od Vujovićevog oca da pođe sa njima - na identifikaciju.

Tridesetšestogodišnji Vojvodić ranjen je krajem 2022. godine na putu od Cetinja ka Lovćenu u mjestu Bjeloši.

Iz policije je tada nezvanično rečeno da je on najprije pretučen, ranjen pa ostavljen pored puta.

Par dana kasnije zbog pokušaja ubistva Vojvodića uhapšeni su Cetinjani Nikola i Ilija Lipovina.

U ljeto 2022. zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Vojvodiću uhapšen je Aleksandar Ćapo Rogošić.

Vojvodić je ranjen i 2020. godine u podgoričkom naselju Tološi, a policija je zbog toga tragala za tada devetnaestogodišnjim Stefanom Milićem (19).

Hapšen je sredinom i sredinom 2021. godine, zbog sumnje da je opljačkao poslovnicu Pošte u Moskovskoj ulici, takođe u glavnom gradu.

Tada je, kako je saopšteno, iz te poslovnice oteo 1.214 eura.

“Očigledno je greška, Vojvodić nema veze sa ovim”

Lekić je rekao da su policajci, nakon pretresa u Podgorici, odveli Vojvodića u stan na Cetinju, “gdje mu stanuju žena i djeca”...

”I tu je takođe izvršen pretres, kojom prilikom ništa važno nije pronađeno. Na Cetinju je pretresen još jedan stan, ali sa istim ishodom”, kazao je advokat.

Rekao je da je njegov klijent nakon toga vraćen u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, gdje je lišen slobode.

Viša državna tužiteljka, prema njegovim riječima, dala je policiji nalog da joj Vojvodića danas u svojstvu osumnjičenog sprovedu na saslušanje.

“Sve ove radnje policija je sprovela u odnosu na Dražena Vojvodića, a kako smo uočili iz naredbi za pretres i šture komunikacije sa policijom, zbog nestanka i lišavanja života Vidaka Vujovića, kao i paljenja njegovog tijela”, rekao je Lekić.

On je najavio da će danas pred tužiteljkom imati priliku da se detaljno upozna sa svim osnovima sumnje koji stoje protiv Vojvodića.

”Pa ćemo se tada eventualno i detaljno na njih izjasniti, jer ovo je sve što za sad znamo, a očigledno se radi o ogromnoj grešci, jer Dražen Vojvodić nema veze sa ovim zbog čega su prema njemu, od strane policije, preduzimane radnje”, dodao je on.

Bonus video: