Tomović: Čuvajmo i poštujmo goste, čuvajmo turizam, temelj države

"Svi turisti imaju neku boju kože, govore nekim jezikom, imaju ili nemaju svoju vjeru... ali kad dođu kod nas oni treba da budu gosti, a gost je svetinja"

13105 pregleda 5 komentar(a)
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock

Urednik emisije Oči Podgorice Predrag Tomović kazao je da turista u Crnoj Gori mora da ima osjećaj sigurnosti.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da u Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, građani moraju da budu bezbjedni, a turisti sto puta bezbjedniji.

"Sportski, kongresni, seoski, primorski, nudistički, turizam... da bi opstao i razvijao se mora da ima na raspolaganju razvijenu saobraćajnu, elektro, mobilne mreže, hotele, restorane... Ali iznad svega i prije svega turista mora da ima osjećaj sigurnosti. Svi turisti imaju neku boju kože, govore nekim jezikom, imaju ili nemaju svoju vjeru... ali kad dođu kod nas oni treba da budu gosti, a gost je svetinja", napisao je tomović na svom Fejsbuk profilu.

Naveo je i da bi se uvijek mogao naći neko da mu smeta neko zbog nečega, "ali ako se to ne sankcioniše strogo, to je znak da država nije u funkciji građana i turizma, najvažnije naše privredne grane".

"Čuvajmo i poštujmo goste, čuvajmo turizam, temelj države", naveo je Tomović.

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitir maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći u Bar, i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: