Donja Lastva: Macom nasrnuo na tinejdžere; Advokat: Bio je provociran, a njegova kuća i gađana raznim predmetima

Navodno, neki od mladih su bili u pripitom stanju i pravili su buku, pa je I. P. R. koji stanuje u obližnoj kući, izašao na ulicu i sukobio se sa njima, polupao stakla na automobilima i jednog od tinejdžera udario po leđima

101085 pregleda 310 reakcija 122 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 19.04.2023. 20:56h

U tivatskom naselju Donja Lastva sinoć oko 45 minuta iza ponoći došlo je do incidenta između grupe mladih iz Tivta i Kotora i mještanina I. P. R (37).

On je prema nezvaničnim informacijama, prvo verbalno a onda i fizički, naoružan macom, napao grupu mladića i djevojaka koji su se nakon proslave rođendana jednog od njih, okupili na obalnom putu i nastavili slavlje na šetalištu na lastovskoj rivi.

Pravna zastupnica Tivćanina I. P. R. advokatica Snežana Jovićević "Vijestima" je kazala da Osnovno državno tužilaštvo iz Kotora protiv njenog klijenta nije do 18 časova pokrenulo ni krivični, ni prekršajni postupak i da je on nakon saslušanja u policiji, pušten na slobodu.

"Bez namjere da bilo što prejudiciram, moram istaći da je cio incident imao unekoliko drugačiji tok nego što je to javnosti prezentirano od druge strane i da je moj klijent prije nego što je doveden u stanje afekta u kome je nasrnuo na automobile, bio provociran od strane nekih iz te grupe mladih ljudi, a njegova kuća je i gađana raznim predmetima. Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, međutim, to ne pokazuje već prikazuje samo završnu fazu cijelog incidenta, na način da tu ukupnu situaciju prikaže isključivo onako kako odgovara drugoj strani", kazala je Lakićević.

Dodala je da je njen klijent "uzoran i dobar momak koga kao takvog zna cio Tivat" ali da će o svemu što se desilo na kraju konačnu riječ dati nadležni pravosudni organi.

Navodno, neki od mladih su bili u pripitom stanju i pravili su buku, pa je I. P. R. koji stanuje u obližnoj kući, izašao na ulicu i sukobio se sa njima.

On je uz psovke i uvrede upućene okupljenom društvu, macom polupao stakla i oštetio dva automobila kojima su se mladići i djevojke dovezli, te je navodno onda istim tim predmetom u leđa udario jednog od tamo prisutnih mladića, Tivćanina A. G. (18).

Mladić je stoga sinoć odveden u bolnicu gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Napadnuto društvo je odmah pozvalo policiju koja je sinoć privela i saslušala sve aktere incidenta, uključujući I. P. R. koji živi stotinjak metara dalje od mjesta gdje su se bili okupili mladići i djevojke.

I. P. R. je inače, prema nezvaničnim informacijama, zaposlen u jednoj sekjuriti agenciji i radi kao zaštitar, a u vrijeme incidenta nije bio na dužnosti.

Roditelji neke od djece koje je on sinoć napao, tvrde da je djeci pritom uz psovke i uvrede, poručio da su oni „tatini i mamini sinovi koji voze skupe džipove“, da se u Donjoj Lastvi ne može normalno živjeti od buke i galame koju u kasnim večernjim satima stvaraju mladi što se okupljaju na tamošnjoj rivi, te da će im on „pokazati i naučit ih pameti“.

„Ako su djeca i bila bučna i galamila, to se ne rješava tako da neko kome galama smeta, na njih verbalno i fizički nasrne opasnim oruđem - macom, i da im polupa auta, a onda i da macom udari neke od njih. Za takve stvari se pozove Komunalna policija, a ne da se zakon ovako neprimjereno uzima u svoje ruke i ovako nasilnički odnosi prema nečijem djetetu sa namjerom da se ono ubije ili mu se nanesu teške povrede“, kazala je „Vijestima“ vidno uzmenirena majka jednog od mladića koji je sinoć napadnut i čije je vozilo demolirano.

Ona je istakla da će preduzeti sve zakonom predviđene mjere koje joj stoje na raspolaganju da zaštiti svoje dijete.

Iz tivatske policije na čijem su parkingu radi uviđaja bila oba demolirana vozila a koja je demolirao I. P. R., „Vijestima“ je rečeno da su odmah po prijavi, identifikovali sve aktere incidenta i od njih uzeli izjave, te izuzeli i sve predmete i druge tragove bitne za istragu, te pribavili zapisnik ljekara o lakim tjelesnim povredama koje je zadobio A. G.

„O svemu je obaviješteno nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i sada čekamo da se postupajući tužilac izjasni, kvalifikuje djelo i naloži nam dalje radnje koje ćemo preduzeti protiv aktera ovog nemilog događaja“, kazali su nezvanično "Vijestima" iz OB Tivat.

Bonus video: