Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti Erakovića

Eraković je prijavio policiji da je danas oko podneva verbalno napadnut na jednoj benzinskoj pumpi u Siti kvartu u Podgorici

63426 pregleda 138 reakcija 138 komentar(a)
Eraković, Foto: DPS
Eraković, Foto: DPS

Policija je identifikovala i privela Željka Lečića (58) kog sumnjiče za ugrožavanje sigrnosti poslanika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića, saznaju "Vijesti".

"Po nalogu tužioca Ž. L. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je, na štetu J.E. izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", saopštio je "Vijestima" rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, tužilac Duško Milanović.

Iz Uprave policije je saopšteno da su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici izuzeli video zapisa sa video nadzora benziske pumpe u Siti kvartu.

"Policija je intenzivnim radom identifikovala Ž.L. (57), te je po nalogu tužioca on lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Službenici Uprave policije sprovode i ubuduće će sprovoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti bez izuzetka u cilju zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore i ostvarivanja njihovih Ustavom garantovanih prava", navodi se u saopštenju policije.

Eraković je prijavio policiji da je danas oko podneva verbalno napadnut na jednoj benzinskoj pumpi u Siti kvartu u Podgorici.

Prema saznanjima "Vijesti" on je policajcima ispričao da je prvo vrijeđan, pa da je potom pokušan i fizički napad.

"Napadnut sam danas verbalno, potom je nasilnik pokušao i fizički. Zato što sam Crnogorac i jer sam u DPS, poručeno mi je da ću umrijeti. Slučaj je prijavljen. Po mojoj prijavi za prijetnju smrću iz decembra 2022. nadležni nijesu prstom mrdnuli. Neka nova Crna Gora, nećemo se navikavati", napisao je Eraković na Tviteru.

Bonus video: