BS: Napad na Erakovića pokazuje da imamo problem kao društvo, Crna Gora ovako ne može slobodna

"Nasilje u različitim oblicima, koje je pojačano posljednjih mjeseci, nažalost je rezultat porasta netrpeljivosti, kako među predstavnicima političkih partija, tako i među različitim vjerskim i nacionalnim skupinama", istakli su iz Bošnjačke stranke

6681 pregleda 25 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka je saopštila da primjer napada na poslanika i potpredsjednika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića, pokazuje da crnogorsko društvo ima ozbiljne probleme i da je potrebna hitna reakcija istog.

"Ambijent u kome se zbog različitog političkog mišljenja i djelovanja verbalno i fizički napadaju predstavnici političkog života, neprihvatljiv je i ne smije biti praksa", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) odredilo je zadržavanje do 72 sata Željku Lečiću (58) optuženom za ugrožavanje sigurnosti poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Jevta Erakovića.

Lečić je uhapšen zbog sumnje da je 23. aprila oko podneva, u podgoričkom Sity kvartu, na jednoj benzinskoj pumpi, verbalno napao Erakovića, prijetio mu i pokušao fizički da ga napadne.

"Nasilje u različitim oblicima, koje je pojačano posljednjih mjeseci, nažalost je rezultat porasta netrpeljivosti, kako među predstavnicima političkih partija, tako i među različitim vjerskim i nacionalnim skupinama", istakli su iz Bošnjačke stranke.

Navode da osuđuju napad na poslanika Erakovića i pozdravljaju promptno djelovanje nadležnih organa.

"Crna Gora ne može biti slobodna, demokratska i evropska država, dok god postoje pojedinci koji su spremni da ugroze bezbjednost i lični integritet drugog zbog drugačijeg političkog stava, nacionalne ili vjerske pripadnosti", zaključuje se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Eraković je juče kazao da je napadnut zbog toga što je Crnogorac i što je u DPS-u.

Bonus video: